Nieuws

Volop spelersnieuws uit Maassluis

Dankzij drie contractverlengingen en het vastleggen van een nieuweling heeft Excelsior Maassluis inmiddels elf man vastgelegd voor de selectie voor volgend seizoen. Sekou Sylla, Giovanni da Fonseca, Redouan Omar Ouali en nieuweling Gabri Urbanus hebben allemaal voor een jaar getekend.

Sekou Sylla blijft dus behouden voor Excelsior Maassluis en begint in de zomer aan zijn derde seizoen bij de club. De 20-jarige inwoner van Schiedam kan al voor het tweede jaar op rij rekenen op een basisplaats in de ploeg van trainer Dogan Corneille. ,,Ik blijf het naar mijn zin hebben. Ik wil me graag door ontwikkelen, genoeg speelminuten maken en vind het fijn dat ik veel vertrouwen van de staf en spelers krijg. Verder is mijn doel nog steeds om het betaalde voetbal te halen.”

De 21-jarige Rotterdammer Giovanni da Fonseca speelt sinds de B-junioren bij Excelsior Maassluis en brak afgelopen seizoen door in de hoofdmacht. ,,Ik voel me hier op me plek en hoop dat we volgend seizoen een goed seizoen zullen draaien”, aldus de middenvelder die de laatste weken zijn waarde bewijst als rechter vleugelverdediger.

Redouan Omar Ouali

Redouan Omar Ouali maakte in 2017/’18 zijn debuut in de hoofdmacht, maar lijkt de laatste weken helemaal los gekomen met drie doelpunten in de Tweede Divisie. Toch speelde dat eigenlijk geen rol bij zijn contractverlenging. ,,Het voelt nog steeds speciaal als ik het sportpark op loop. Ik speel al heel mijn leven voor Excelsior Maassluis en dat maakt me erg trots. Verder heb ik het super goed naar mijn zin en krijg ik het vertrouwen van de staf en spelers.”

Voorts maakt Gabri Urbanus in de zomer de overstap naar Excelsior Maassluis. De 19-jarige komt van TOGB uit de Eerste Klasse zondag en is de eerste nieuweling. De bijna twee meter lange centrale verdediger is bezig aan zijn tweede volledige seizoen in de hoofdmacht van de club uit Berkel en Rodenrijs. ,,Ik heb voor Excelsior Maassluis gekozen omdat ik merk dat hier jonge spelers een kans krijgen. Ik wil veel leren en ga hard werken om een basisplaats te veroveren. Tijdens de wedstrijd tegen De Treffers was ik voor de eerste keer op de club en merkte meteen de warmte. Dit geeft veel vertrouwen.”

Het betekent dat inmiddels elf spelers zich voor 2020/’21 hebben verbonden aan Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Daan Smith, Sefa Kurt, Vincent van den Berg, Kevin Dercks, Jamie den Hartog, Daan Blij, Gabri Urbanus, Redouan Omar Ouali, Giovanni da Fonseca en Sekou Sylla.

Op de foto ontwijkt Sekou Sylla een sliding van Ivailo Staal (rechts) van Quick Boys.