Nieuws

Voor Tommy Bekooij stak Quick Boys uit boven de andere opties

Tommy Bekooij (27) maakte deze week bekend terug te keren op het oude nest van Quick Boys, waar hij van 2012 tot de zomer van 2015 ook al voetbalde. Desondanks wacht de aanvaller eerst nog een andere klus: hekkensluiter VVSB behouden voor de Tweede Divisie.

,,Ik ben blij dat de kogel eindelijk door de kerk is, want het waren hectische weken”, aldus Bekooij. ,,Er was de nodige belangstelling voor me, vooral van clubs uit De Bollenstreek. Het is natuurlijk leuk als er verschillende clubs interesse tonen, maar Quick Boys stak er direct bovenuit. Ik kreeg het beste gevoel bij die club. Of dat nu in de Tweede of Derde Divisie is, maakt me niet eens zoveel uit. Als het dit jaar niet lukt om te promoveren, dan wil ik graag helpen om volgend seizoen kampioen te worden.”

Instagram-berichten

Quick Boys staat momenteel tweede in de Derde Divisie op vijf punten achterstand van koploper Noordwijk. Dat was voor Bekooij geen reden om te twijfelen. ,,Alleen al het sportpark oplopen is geweldig. Er ligt een prachtig veld en een geweldige accommodatie in het algemeen. Verder hebben ze ook een geweldige supportersschare, dus ik was snel verkocht. Ik heb getekend en al snel werd het bekendgemaakt. Ik heb vervolgens een heleboel berichten gehad. Ik kreeg Instagram-berichten van Quick Boys-fans die me welkom heten en zeggen dat ze uitkijken naar mijn komst. Dat zegt natuurlijk wel iets over hoe groot de club is. Erg leuk.”

Van de zomer van 2012 tot de zomer van 2015 droeg Bekooij al het tenue van Quick Boys. Te diep ingaan op die periode wil hij niet, want Bekooij is sindsdien uitgegroeid tot een andere speler. ,,In mijn eerste periode kwam ik van eersteklasser UVS. Nu van een goede club uit de Tweede Divisie. Ik ben veel sterker, constanter en beter geworden. Ik ben nu lekker bezig bij VVSB en hoop die lijn door te trekken bij Quick Boys. Het lijkt me geweldig om daar te mogen vlammen.”

Bekooij is hoorbaar trots op zijn transfer naar de club van Dirk Kuijt, maar dat betekent zeker niet dat hij met zijn hoofd al bij volgend seizoen zit. Er staat immers nog een spannende periode te wachten met zijn huidige club VVSB. Na een knappe zege bij HHC Hardenberg werd er afgelopen weekeinde weer verloren van VV Katwijk. Voorlopig staat de club uit Noordwijkerhout dan ook nog steeds onderaan. ,,Komende zaterdag staat er weer een belangrijke pot op het programma. Tegen Scheveningen. Als je onze spelersgroep bekijkt, dan hebben we gewoon een goede groep. We horen niet op die laatste plaats te staan, maar daar kun je zomaar verzeild raken in de Tweede Divisie als het een aantal keer tegenzit.”

Redding

Vier punten staat VVSB achter op FC Lienden. De voorlaatste plek betekent, in tegenstelling tot vorig jaar, play-offs om promotie/degradatie, omdat er ook minstens één van de Jong-ploegen degradeert. Het is misschien de redding voor VVSB. ,,Het geloof is er zeker dat we erin blijven. Om ons direct te handhaven zal heel lastig worden, maar de nacompetitie halen we zeker. Ik merk niet dat het onrustig is binnen de club. Iedereen weet natuurlijk heus wel dat het niet lekker draait, maar het enige wat we kunnen doen is hard trainen en onze uiterste best doen in de wedstrijden.”

Bekooij benadrukt dat de transfer naar Quick Boys niets te maken heeft met de mindere resultaten. ,,Ik heb het nog steeds onwijs naar mijn zin. Ik heb prachtige dingen meegemaakt bij VVSB. Momenten die ik nooit zal vergeten, zoals het halen van de halve finale van de strijd om de KNVB-beker. Maar ik heb er goed over gepraat met mijn vrienden, ouders en broertje en al met al is Quick Boys de beste optie.”

Tekst: Tim Beck

Op de foto Tommy Bekooij tijdens de heenwedstrijd tegen SVV Scheveningen. Zaterdag is om half drie de voor VVSB zeer belangrijke return.

Lees ook:

Tommy Bekooij keert terug naar Quick Boys

Zet VVSB door of recht Katwijk buitenshuis de rug?

Samenvatting VVSB – Katwijk 16 februari 2019