Nieuws

Vroeg scorend Excelsior Maassluis moet zich wapenen tegen kopscorers AFC en Ignacio

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de live-wedstrijd van het weekeinde. Dat is deze keer Excelsior Maassluis-AFC.

Excelsior reist zaterdag naar Amsterdam voor een op papier lastig duel, want de club uit Maassluis won in de Tweede Divisie nog nooit van de Amsterdammers. Het kwam op sportpark Goed Genoeg tot twee gelijke spelen en twee nederlagen. AFC moest de koppositie afgelopen speelronde weliswaar afstaan aan IJsselmeervogels, maar de ploeg van Uli Landvreugd heeft nog altijd de meeste treffers van dit seizoen op haar naam staan: negentien stuks. Liefst acht daarvan werden er met het hoofd gemaakt, minstens drie meer dan ieder ander elftal in de Tweede Divisie lukte.

Kenny Teijsse (3) en hoe kan het ook anders Raily Ignacio (4) namen bij AFC de meeste kopdoelpunten voor hun rekening. Ignacio (foto) mag zich tevens de kopscorer van de Tweede Divisie 2018/19 noemen. Excelsior Maassluis, en met name het defensieve centrum bestaande uit Daan Smith en Sefa Kurt, moet zich wapenen tegen de koppers van AFC.

Het wapen van Maassluis blijkt in een ijzersterk begin van de duels te liggen. De ploeg van Dogan Corneille maakte acht van de elf competitietreffers dit seizoen voor rust. Relatief gezien met 73 procent het hoogste aantal van alle clubs in de Tweede Divisie. In het laatste uitduel van Excelsior, tegen kampioen VV Katwijk, bleken twee treffers in de eerste 45 minuten een aanzet te zijn tot een knappe 2-4 zege. Katwijk bekleedde toen de derde positie op de rangschikking. Dus waarom zou een uitzege op de huidige nummer twee van de ranglijst niet tot de mogelijkheden behoren?