Nieuws

VV Katwijk breekt contract van Bart Sinteur open

VV Katwijk en de deze zomer aangetrokken Bart Sinteur hebben overeenstemming bereikt om hun contract open te breken en te verlengen tot medio 2021. Tevens beschikt de club over de optie om de verbintenis eenzijdig met een jaar te verlengen.

Sinteur kwam in de zomer over van FC Utrecht waar zijn contract was afgelopen. Sinds zijn komst naar Katwijk heeft de 20-jarige direct een basisplaats veroverd. Afgelopen zaterdag maakte hij vervolgens zijn eerste doelpunten voor de kampioen in de gewonnen uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg. Volgens de club heeft de in Leiderdorp woonachtige publiekslieveling de laatste maanden bewezen een veelzijdige verdediger te zijn, die beschikt over een prima pass, veel dynamiek en een ijzersterke mentaliteit.

Sinteur kreeg vanaf de E-junioren zijn opleiding bij Feyenoord. Als vertegenwoordiger van de Rotterdammers haalde hij de nationale jeugdelftallen voor spelers onder de veertien, vijftien en zestien jaar. Als A-junior speelde de verdediger regelmatig mee met Jong Feyenoord, voor hij naar de beloften van FC Utrecht vertrok. Het afgelopen seizoen was Sinteur voor die ploeg zeventien keer actief in de Jupiler League.