Nieuws

VV Katwijk is de ‘Angstgegner’ van IJsselmeervogels

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de livewedstrijd op Fox Sports van het weekeinde. Dat is deze keer VV Katwijk-IJsselmeervogels.

Het is bloedstollend spannend in de top van de Tweede Divisie. Enkele weken geleden pakte Koninklijke HFC de koppositie af van IJsselmeervogels, maar doordat de Haarlemmers afgelopen weekeinde slechts één punt overhielden aan het treffen met VV Katwijk, werd die positie weer verspeeld. HFC-trainer Gertjan Tamerus zal hopen dat Katwijk zaterdag opnieuw goede zaken doet, want de huidige nummer vijf neemt het dan op tegen de Vogels. Het zou zo maar kunnen dat met het ingaan van de winterstop het verschil tussen de nummer één en de acht van de ranglijst slechts drie punten is.

Op welke positie IJsselmeervogels aan 2020 begint, staat los van de algemene conclusie dat de club kan terugkijken op een mooi jaar. Zo zijn de bespelers van De Westmaat de meest scorende ploeg van 2019 (79 treffers) en pakte alleen Koninklijke HFC (63) dit kalenderjaar meer punten dan de ‘Rooien’ (61). Voor spits Danny van den Meiracker (foto) is er nog wel persoonlijke eer te behalen. De aanvaller staat samen met Raily Ignacio op 24 doelpunten in 2019 en zou het kalenderjaar kunnen afsluiten als topscorer. Het wordt dus extra interessant om te zien of trainer Ted Verdonkschot een basisplaats overheeft voor de spits die in de laatste twee wedstrijden niet aan de aftrap stond. Wat betreft de statistieken van de midvoor is het echter de vraag of Verdonkschot er goed aan doet om de aanvaller een kans te geven: Van den Meiracker kwam wel drie keer tot scoren tegen VV Katwijk, maar won nog niet van die club (G1, V4).

Net als vorig jaar is Katwijk bezig aan een sterke reeks voor de winterstop. Vorig jaar lukte het de ploeg om in heel oktober, november én december ongeslagen te blijven (W6, G4). Nu zijn de mannen van trainer Jan Zoutman weer vier opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag. Na drie zeges op rij werd er afgelopen zaterdag een punt overgehouden aan het treffen met HFC. Gezien de historie hoeft Katwijk tegen de Vogels niet te vrezen voor een nederlaag. In de vier eerdere onderlinge ontmoetingen in de Tweede Divisie verloor Katwijk nog nooit (W2, G2). Sterker nog, IJsselmeervogels speelde tegen geen enkele club in de Tweede Divisie zo vaak zonder één zege te boeken. De Katwijkers kunnen dus met recht een ‘Angstgegner’ voor de Vogels worden genoemd.