Nieuws

VV Katwijk-Koninklijke HFC: strijd tussen de beste defensies

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de live-wedstrijd op Fox Sports van het weekeinde. Dat is deze keer VV Katwijk-Koninklijke HFC.

Katwijk begint 2019 op de derde positie van de ranglijst en jaagt op IJsselmeervogels, dat n punt meer verzamelde. Koninklijke HFC won de laatste twee competitiewedstrijden voor de winterstop en heeft daarmee de aansluiting met de subtop gevonden. Als we de ranglijst sinds oktober opmaken zien we dat sindsdien alleen AFC beter presteerde (23 punten uit 10 duels) dan VV Katwijk (22 uit 10) en Koninklijke HFC (19 uit 10). Of de ploegen hun goede vorm meenemen het nieuwe jaar in, gaan we zaterdag dus beleven.

Beide clubs leunen op een solide defensie, zelfs de twee beste van dit seizoen. HFC kreeg zestien doelpunten te verwerken, Katwijk zelfs maar veertien. Ricardo Kieboom (foto) behaalde met Katwijk liefst zes clean sheets in de laatste zeven competitieduels, Tom Boks hield het doel van HFC in de laatste twee wedstrijden schoon.

In de afgelopen twee jaar verteerde HFC de winterstop in vergelijking met Katwijk veel beter. Uit de eerste competitieduels van 2017 (0-1 zege op UNA) en 2018 (1-1 bij Rijnsburgse Boys) werden vier punten gehaald door de Koninklijke. Katwijk mocht de kalenderjaren 2017 en 2018, net als 2019, in eigen huis aftrappen. Toch werd de huidige ploeg van Jan Zoutman twee keer op een 0-2 nederlaag getrakteerd, door Jong AZ en Kozakken Boys. Zaterdag zien we of HFC deze negatieve reeks van Katwijk succesvol weet te verlengen.

Lees ook:

Voormalige Feyenoorder naar selectie VV Katwijk

Kay Blokland is liever amateur dan profvoetballer

Nieuwjaarswedstrijd van Koninklijke HFC eindigt in gelijkspel

Koninklijke HFC gebruikt winterstop voor contractverlengingen

Robin Gansner leidt live-wedstrijd Katwijk-Koninklijke HFC