Nieuws

VV Noordwijk-Rijnsburgse Boys belooft veel doelpunten

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de livewedstrijd op Fox Sports van het weekeinde. Dat is deze keer VV Noordwijk-Rijnsburgse Boys.

In speelronde drie won de promovendus nog verrassend met 0-1 op bezoek in Rijnsburg door een treffer van Raies Roshanali (op de foto loopt hij juichend weg na dat doelpunt). Sportpark Duinwetering is het strijdtoneel voor de subtopper, omdat alle twee de ploegen daarna hun punten zijn blijven halen. Beide clubs zijn de tweede seizoenshelft ook nog eens begonnen met een zege en zullen hun opmars dit weekeinde voort willen zetten.

De thuisploeg rekende zaterdag knap met 1-4 af met SVV Scheveningen, dat de laatste twee duels voor de winterstop juist had gewonnen. De standaardsituaties van Noordwijk gaven de doorslag. Twee keer scoorde de ploeg uit een indirecte vrije trap, één maal was het raak na een hoekschop. In de laatste vier speelronden kwam het elftal van trainer Kees Zethof vijftien keer tot scoren, waarvan liefst tien maal uit een doodspelmoment. Net als in de laatste speelronde is Thomas Reynaers voor Noordwijk vaak de man van de spelhervattingen. De drie spelhervattingen waaruit zijn ploeg trefzeker was, kwamen van de linkervoet van Reynaers. Taak dus voor de Rijnsburgse defensie om geen gevaarlijke vrije trappen of hoekschoppen weg te geven.

Rijnsburg won afgelopen weekeinde op eigen veld met 2-1 van Jong Sparta dankzij een Rotterdams eigen doelpunt en een treffer van Dani van der Moot op aangeven van Jeroen Spruijt. De zwart-gelen pakten tien punten in de laatste vier competitieduels (W3, G1) en verloren dit seizoen pas één keer op vreemde bodem (W3, G4), minder vaak dan iedere andere ploeg.

De supporters uit de Bollenstreek lijken zich in elk geval op te kunnen maken voor een doelpuntrijk treffen. Geen deelnemer aan de Tweede Divisie maakte meer doelpunten in uitduels dan Rijnsburgse Boys (21), terwijl in thuiswedstrijden alleen IJsselmeervogels vaker scoorde (26) dan gastheer Noordwijk (25).