Nieuws

VVSB-coach Eric Meijers: We gaan er gewoon vanuit dat wij volgende week zondag spelen

Als FC Lienden daadwerkelijk doorgaat met een competitie waardig elftal, heeft dat ook gevolgen voor VVSB; de huidige nummer laatst van de ranglijst. Bij een eventueel terugtrekken van de club uit de Betuwe zou rechtstreekse degradatie onmogelijk zijn geworden voor de standaardelftallen. Nu behoort dat alsnog weer tot de gevaren voor de ploegen in de onderste regionen.

VVSB bereidt zich momenteel in het Spaanse Mlaga voor op de tweede seizoenshelft. Onder leiding van Eric Meijers wil de club er alles aan doen om zich in het restant van het seizoen veilig te spelen. Toen FC Lienden bekend maakte per direct te stoppen in de Tweede Divisie, was er dan ook sprake van opluchting in Noordwijkerhout. Inmiddels wijst echter alles erop dat er weer eendoorstart plaats heeft bij FC Lienden.

Bij VVSB gaan ze er vanuit dat er volgende week zondag ‘gewoon’ wordt gevoetbald in Lienden. ,,Wij zijn ons zo goed mogelijk aan het voorbereiden op de tweede helft van het seizoen, aldus trainer Eric Meijers, die het stokje eerder dit seizoen overnam van Jack Honsbeek, vanuit een zonnig Mlaga. ,,We hebben net de eerste training erop zitten, wij gaan er gewoon van uit dat wij volgende week zondag spelen.

Op 19 december, kort nadat het nieuws van het terugtrekken van de Betuwnaren bekend was geworden, zei Meijers aan Voetbal in de Bollenstreek al dat hij het nieuws voor de zekerheid wilde afwachten.,,Ik kan mij herinneren dat zij in 2013 hetzelfde besluit hadden genomen. Alleen toen besloten zij twee maanden later om alsnog door te gaan met het voetbal op het hoogste niveau. Daarna volgde kampioenschappen in de Topklasse zondag en werden ze zelfs algeheel kampioen van Nederland.

Het betekent een nieuwe toevoeging aan het bijzondere verhaal van FC Lienden, dat met 10 punten op de zeventiende plaats staat. Door de degradatie regels van de Tweede Divisie, waarbij de laagste geklasseerde beloftenploeg, ongeacht haar positie degradeert, betekent dit dat normaal gesproken n standaardelftal rechtstreeks degradeert en twee nacompetitie spelen. Nummer achttien VVSB staat na een aantal knappe resultaten sinds de komst van Meijers op 6 punten en kan op 13 januari dus op 1 punt komen van de mannen uit Lienden.