Nieuws

WBE blijft hoofdsponsor van Rijnsburgse Boys

Rijnsburgse Boys en WBE hebben het contract, dat op 1 juli 2019 zou aflopen, met vier jaar verlengd. Dit houdt in dat de importeur van decoratiegroen in principe tot minimaal 1 juli 2023 hoofdsponsor van Rijnsburgse Boys blijft.

WBE is al sinds medio 2007 hoofdsponsor van de club, nadat het eerder van 2003 tot 2005 ook al een periode prominent op het shirt stond. Het bedrijf uit het Westland is daardoor al bezig aan het veertiende seizoen met de ploeg uit de Tweede Divisie. Daar worden nu dus nog minimaal vier jaar aan vastgeknoopt. Rijnsburgse Boys is natuurlijk verheud, zo vertelde voorzitter Ad Hendriksen: ,,We zijn er trots op dat de naam WBE al zo lang op het shirt staat van ons eerste elftal. Dat feit wordt nu onderstreept met een verlenging van nog eens vier jaar, waarmee het totaalaantal jaren op achttien uitkomt. Een absoluut record voor onze vereniging en tevens het bewijs dat WBE een meer dan trouwe sponsor is.

De directeur van WBE, Peter Baak, reageerde daarop: ,,Rijnsburgse Boys heeft een rijke historie en een sterke reputatie in Nederland. Bovendien streeft de vereniging naar presteren op een zo hoog mogelijk niveau. Allemaal facetten waardoor wij ons graag laten inspireren. Daarom verbinden wij onze naam ook de komende vier jaar graag aan Rijnsburgse Boys. Zijn onderneming importeert decoratiegroen uit de hele wereld. WBE is sinds de oprichting in 1977 uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 60 medewerkers, verdeeld over twee locaties in Naaldwijk en Rijnsburg.

Nick Zeijlmans

Het betekent dat na Sefa Kurt ook Nick Zeijlmans (22) komend seizoen met de naam WBE op het shirt voetbalt. De centrale verdediger van OFC Oostzaan uit de Derde Divisie zondag is immers de tweede nieuweling voor 2019/20. Zeijlmans begon zijn voetbalcarrire in de jeugd van AFC 34 in Alkmaar, waar hij ook woont. Bij die club is Zeijlmans trainer van de Jongens Onder 13. Via de jeugd van AZ belandde de centrale verdediger bij FC Volendam, waar hij zeven jaar bij de junioren speelde en drie jaar als lid van de A-selectie. Mede door blessures brak hij niet door in het eerste elftal van de Wijdbroeken. Wel speelde hij regelmatig in Jong Volendam in de derde divisie, onder andere twee seizoenen geleden toen hij op Middelmors tegen Rijnsburgse Boys speelde (1-1).

,,Vanwege blessures en omdat ik op de bank zat, besloot ik afgelopen zomer een stapje terug te doen naar een andere club, in de hoop dat ik door wekelijks te spelen een volgende stap zou kunnen maken, aldus Zeijlmans. ,,Bij OFC hebben we een goeie groep die meestrijdt om promotie. Die volgende stap diende zich aan voor de student sportkunde. ,,Na een heel positief gesprek met bestuurslid technische zaken Gerrit Paauw ging het snel met mij en Rijnsburgse Boys. Omdat het een mooie club is en omdat het leeft in Rijnsburg. Alles straalt voetbal uit. De ploeg speelt op een mooi niveau, dus er ligt een mooie sportieve uitdaging. Mijn doelstelling is om zoveel mogelijk te spelen. Er is concurrentie, maar dat heb je overal. Je moet zelf je basisplaats afdwingen.

Een beeld dat blijft, WBE op het shirt van Rijnsburgse Boys, zoals op de foto met Mark Magan.

Lees ook:

Rijnsburg zoekt versterking na stoppen van Maikey Parami