Nieuws

Wegens grote belangstelling verlengt Dani van der Moot nu al in Rijnsburg

Omdat er grote belangstelling was voor Dani van der Moot, heeft de aanvaller zijn contract bij Rijnsburgse Boys nu al tussentijds met een jaar verlengd tot medio 2021, met een optie op nog een seizoen.

Nadat diverse clubs tijdens de afgelopen weken hun interesse hadden getoond in Dani van der Moot, besloot zijn huidige werkgever direct te handelen. ,,Rijnsburg reageerde meteen en deed mij een goed voorstel”, aldus de spits. ,,Daarna waren we er snel uit. Ik zit goed op mijn plek bij en dat is me veel waard. Dat is de afgelopen jaren wel anders geweest. Daarom ben ik blij met de contractverlenging. Er spelen veel jongens met een profverleden in de Tweede Divisie. Dat zegt wel iets. De Tweede Divisie is ook aantrekkelijk vanwege de beleving. In een derby tegen bijvoorbeeld Quick Boys is er meer beleving dan in menige wedstrijd in de Eerste Divisie.”

Hoewel Van der Moot desondanks een clausule in zijn contract heeft dat hij mag vertrekken als zich een profclub meldt, richt hij zich volledig op Rijnsburgse Boys. ,,Ik ga me niet geforceerd bewijzen, maar gewoon zo goed mogelijk spelen. Als spits probeer je altijd om twintig tot 25 goals te maken. Als er dan belangstelling komt van een betaalde club, is dat mooi meegenomen.”

De 22-jarige aanvaller stapte eind augustus over naar Rijnsburg. Sindsdien startte hij vijf keer in de basis en scoorde ook nog eens vijf maal. Van januari tot en met mei van dit jaar kwam hij uit voor Jong FC Volendam. Met die club werd hij kampioen van de Derde Divisie zondag. Ook toen liet hij volop treffers aantekenen, want hij maakte 21 doelpunten. Vóór Jong Volendam speelde Van der Moot in de jeugd van AZ, gevolgd door vijf jaar PSV (jeugd en Jong PSV) met tussendoor een jaar Jong FC Utrecht, waar hij op huurbasis voetbalde. In totaal speelde Dani zo’n vijftig wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. In de zomer van 2018 kreeg Dani geen contract bij PSV, waarna de aanvaller een half jaar zonder club zat, totdat hij in januari op amateurbasis kon aansluiten bij Jong Volendam.

Op de foto is Dani van der Moot (links) tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven in duel met Quinten Huybers.