Nieuws

Weijl en Claver kiezen voor AFC

AFC heeft bekend gemaakt dat de koploper per direct Vincent Weijl en Cody Claver (foto) aan de selectie kon toevoegen. Vanwege blessureleed kan de ploeg van trainer Uli Landvreugd de nieuwelingen, met allebei ervaring in het profvoetbal, goed gebruiken.

Het vastleggen van Weijl is het meest opvallend. De 28-jarige aanvaller speelde in de jeugd van AFC en belandde via Ajax en AZ bij Liverpool FC. Daar kwam de Amsterdammer niet verder dan het tweede elftal. Vervolgens zette hij een lang avontuur langs zeven verschillende landen in. Weijl speelde voor Helmond Sport, Eibar (Spanje), Cambuur, South China AA en Tai Po FC (beiden Hong Kong), CF Fuenlabrada (Spanje), FC Fredericia (Denemarken), PKNP FC (Maleisi), FC Samtredia (Georgi) en A (IJsland).

Ulrich Landvreugd legde op het Amsterdamsche Voetbal uit hoe de overstap tot stand kwam. ,,Vincent wilde zich weer vestigen in Amsterdam en meldde zich aan. Hij heeft al twee weken meegetraind. Vanwege het tussentijdse vertrek van Koen Bosma en het uitvallen van Tom van den Brink (rest van het seizoen uitgeschakeld) kon AFC een extra aanvaller goed gebruiken. ,,Zijn technische bagage is goed, maar je merkt dat hij conditioneel achterloopt. We moeten ervoor zorgen dat hij weer wedstrijdfit wordt.

Ook Cody Claver is op eigen initiatief naar Sportpark Goed Genoeg gekomen. De 22-jarige linksback had bij Cambuur weinig zicht op speeltijd. Hij is een mogelijke stand-in voor Thomas van den Houten, maar kan ook als centrale verdediger uit de voeten. Claver speelde eerder in de jeugd van ADO Den Haag en Sparta.

Verder liet AFC weten via een officieel bericht van de technische commissie dat Patrick Zonneveld, Joey Potveer, Fouad Belarbi en Moiz da Silva ook volgend seizoen onderdeel uitmaken van de A-selectie.

Lees ook:

AFCer Milan Hoek kan nu op de fiets naar het sportpark

AFC verlengt met sterkhouders Ignacio en gebroeders Teijsse, liefst 9 spelers tekenen bij

AFC weer koploper in de TOP 200