Nieuws

Wesley Goeman vertrekt bij Rijnsburgse Boys

De wegen van Wesley Goeman en Rijnsburgse Boys scheiden zich. In principe vertrekt de 27-jarige middenvelder aan het eind van dit seizoen, maar als er een club is die zich eerder meldt, mag hij al in de winterstop vertrekken.

Wesley Goeman is aan zijn derde seizoen bij Rijnsburg bezig. Medio 2016 kwam hij over van Scheveningen. Sinds het begin van dit seizoen heeft de aanvoerder van de voorgaande twee seizoenen geen basisplaats meer. ,,Ik heb alles op een rij gezet en de conclusie getrokken dat het voor mij ophoudt zolang trainer Wilfred van Leeuwen aan het roer staat, aldus de speler op de officile site van de club. ,,Er zijn bepaalde keuzes gemaakt en het ziet er niet naar uit dat ik meer speeltijd ga krijgen. Daarom ga ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik moet aan mezelf denken. Ik ben 27 en wil spelen, het liefst in de Tweede Divisie. Er zijn links en rechts contacten, maar ik laat alles de komende tijd op me afkomen en zie wel wat er op mijn pad komt.

Wesley Goeman vindt het jammer dat dit de uitkomst is, na twee mooie jaren met promotie naar de Tweede Divisie en de vijfde plaats van vorig seizoen. ,,Afgelopen zomer dacht ik dat ik nog wel twee of drie jaar bij Rijnsburg zou blijven, maar dat gevoel is in een paar maanden 180 graden gedraaid. Rijnsburg is een mooie club, waarmee we de afgelopen seizoenen mooie resultaten hebben geboekt. Bovendien hebben we een goede en hechte groep waarin ik veel vrienden heb gemaakt. Dat ga ik missen. Wanneer ik wegga, weet ik dus nog niet precies. Maar of dat nu in de winterstop is of aan het einde van het seizoen, ik zal er staan en alles geven als ze me nodig hebben. Dat heb ik de afgelopen wedstrijden wel bewezen als ik in moest vallen.

Op de foto is Wesley Goeman (links) nog als aanvoerder in duel met Soufyan Moro van IJsselmeervogels.