Nieuws

Wessel Boer blijft een vaste waarde bij Koninklijke HFC

Wessel Boer heeft besloten om een vaste waarde van Koninklijke HFC te blijven. De middenvelder is al bezig aan zijn vijfde seizoen in de hoofdmacht en tekende voor nog eens twee jaar bij.

Hoewel de 23-jarige eerder uitkwam voor DCO, Olympia (beiden uit Haarlem) en VSV Velserbroek koos hij in de jeugd al voor Koninklijke HFC en drong via de junioren door naar de A-selectie van de Haarlemmers. In 2019/’20 was hij tot nog toe in alle zestien wedstrijden van de eerste tot de laatste minuut van de partij, waardoor een contractverlenging voor Wessel Boer (foto) niet als een verrassing kwam.

Op Voetbal in Haarlem toonde de middenvelder zich echter wel degelijk verheugd over zijn langere verblijf aan de Spanjaardslaan. ,,Ik heb een aanbieding gekregen van een andere mooie club, maar bij Koninklijke HFC kan ik voetballen op het hoogste amateurniveau en dit alles is goed combineren met mijn fulltime baan. Verder volg ik een master-opleiding accountancy dus tijd is mij veel waard. Als we moeten spelen, vertrek ik tien minuten voor wij aanwezig moeten zijn van huis en dat zou bij een andere club anders zijn. Daarbij heb ik het erg naar mijn zin. We hebben een leuke groep waarmee we ook heel goed voetbal spelen en daardoor meedoen in de top. Ik hoef op sportief gebied dus geen overstap te maken. HFC heeft waardering naar mij uitgesproken. Dus ben ik heel erg blij dat ik een tweejarig contract heb kunnen tekenen.”