Nieuws

Wessel Boer: ‘Ik heb geen voorkeur voor verdediging of middenveld’

Wessel Boer (23) is één van de sterkhouders bij Koninklijke HFC. De centrale verdediger heeft weliswaar om de tafel gezeten met een andere club uit de Tweede Divisie, maar verlengde eind vorig jaar zijn contract met twee seizoenen. Hij woont op vijf minuten van de club en is zo druk met studie en werk dat hij voorlopig nergens anders heen wil.

Boer volgt een duale opleiding accountancy aan de universiteit Nyenrode. Verder heeft hij ook ‘gewoon’ een fulltimebaan. ,,Ik moet mijn eigen studietijden inplannen, want ik werk veertig uur bij de belastingdienst. Mijn studie sluit gelukkig wel aan op mijn baan. Ik werk bij de belastingdienst op de afdeling grote ondernemingen en controleer of de aangiftes van bedrijven aanvaardbaar zijn. Momenteel zijn mijn studie, werk en voetbal nog goed te combineren, maar ik merk wel – naarmate mijn studie vordert – dat het steeds drukker wordt. Ik werk vijf dagen in de week, train drie avonden, voetbal op zaterdag en moet óók nog studie-uren vinden.”

De vormgever van Koninklijke HFC geeft toe dat hij weleens heeft gedacht: “laat het voetbal maar zitten”. ,,Maar ik heb nooit op het punt gestaan om écht te stoppen. Ik heb ook nooit echt problemen gehad dat ik mijn werk niet kon uitvoeren of dat ik achter kwam te lopen met mijn studie. Op het moment dat ik het niet meer kan bijbenen, moet ik wel een besluit nemen. Ik heb echter net mijn contract bij Koninklijke HFC verlengd en woon op vijf minuten van de club. Op het moment dat ik mijn studie heb afgerond, zou ik eerder openstaan voor een overstap naar een andere mooie vereniging.”

Mooi gebaar

De komende twee jaar blijft hij echter nog bij Koninklijke HFC. Ten eerste omdat zijn studie nog minstens twee jaar duurt en ten tweede omdat hij zijn contract met twee seizoenen heeft verlengd. Een unicum bij Koninklijke HFC, dat normaliter een verlenging van een jaar aan de spelers aanbiedt. ,,Ik heb mijn voorwaarden op tafel gelegd en gezegd dat ik dan wel voor twee jaar zou willen tekenen. Daar stemde de club mee in en dat vond ik een mooi gebaar. Dit seizoen moeten we een top vijf notering halen, maar willen we natuurlijk zo lang mogelijk meedoen om de titel. De titelstrijd leeft nog niet in de selectie, maar op een gegeven moment bereik je een punt waar het echt realistisch zou kunnen worden. Dan zal het zeker gaan leven.”

Hoewel de allrounder vorig seizoen met elf doelpunten vaak scoorde, staat de teller deze jaargang nog op nul. Dat heeft een duidelijke reden. Destijds was Boer middenvelder, terwijl hij tegenwoordig als centrale verdediger wordt gebruikt. ,,Dat begon vorig jaar al door een aantal blessures van anderen. De laatste drie wedstrijden speelde ik in de verdediging en die wedstrijden wonnen we van Spakenburg, Kozakken Boys en Katwijk. Op het middenveld waren we aan het begin van het seizoen beter voorzien, waardoor de trainer mij als verdediger opstelde. Daar heb ik het verder nooit met hem over gehad. Het gekke is dat ik de laatste vijf seizoenen telkens gewisseld ben. Van verdediging naar middenveld en weer terug. Ik heb ook geen uitgesproken voorkeur.”

Bus parkeren

Bovendien vindt Wessel Boer (foto) voor zichzelf genoeg uitdaging in de defensie. ,,Ik wilde het voetbal van achteruit beter verzorgen. Koninklijke HFC staat van oudsher bekend als een ploeg van vechtvoetbal en lange ballen. De laatste jaren wordt er meer en meer gevoetbald. Ik wil de spits uitspelen om een mannetje meer te creëren op het middenveld. Daar hamert de trainer ook op. Het gaat dit seizoen goed en daar ben ik tevreden over. Het merendeel van de wedstrijden zijn we dominant en veelvuldig aan de bal. Spakenburg parkeerde onlangs zelfs de bus en dat zegt natuurlijk wel iets. Een club als Spakenburg gaat tegenwoordig voor een puntje tegen ons.”

Tekst: Tim Beck