Nieuws

Wisselende resultaten Aruba en Curaao

Waar het Curaao van Shanon Carmelia van IJsselmeervogels met drie zeges een uitstekende serie heeft neergezet in de strijd om de CONCACAF Nations League, daar staat het Aruba van Walter Bennett van Excelsior Maassluis na drie wedstrijden op vier punten.

Shanon Carmelia heeft met Curaao tegen Guadeloupe niet alleen de derde zege op rij geboekt, maar dat ook nog eens overtuigend gedaan: 6-0. De verdediger van IJsselmeervogels kwam na 70 minuten als invaller in de ploeg van bondscoach Remko Bicentini. Op dat moment was de tussenstand 3-0. Het doelsaldo van de ploeg over de eerste drie duels is liefst 21-0, waardoor Curaao natuurlijk ruim aan de leiding gaat in strijd voor landen uit Noord- en Midden-Amerika.

Het Aruba van Walter Bennett (op de foto links) is een middenmoter, nadat de selectie van bondscoach Martin Koopman met 0-2 heeft verloren van Montserrat. Bij die wedstrijd bleef de speler van Excelsior Maassluis op de reservebank, nadat de Arubanen eerder met 3-1 wonnen van Bermuda en met 0-0 gelijk hadden gespeeld tegen Guadeloupe.

De strijd om de Nations League gaat eind maart verder. Op maandag 25 maart speelt Curaao tegen Antigua en Barbuda. Mocht Shanon Carmelia andermaal worden opgeroepen, mist hij het uitduel met Koninklijke HFC van zaterdag 23 maart. Voor het Aruba van Walter Bennett gaat het op 26 maart verder met een ontmoeting met St. Lucia. Het zou voor hem betekenen dat Excelsior Maassluis geen beroep kan doen op de middenvelder voor de wedstrijd tegen Kozakken Boys.

Lees ook:

International Shanon Carmelia beseft: Bij winst staan we met n been op Gold Cup