Nieuws

Wisseling in keepersbestand van SV Spakenburg

Menno Heus neemt volgend seizoen de taak over van Jordy Deckers als de doelman die met Leon ter Wielen de concurrentie aangaat voor de rol onder de lat bij SV Spakenburg.

Menno Heus (foto) komt in de zomer van FC Lienden uit de Derde Divisie Zondag. De 24-jarige heeft een contract getekend voor een jaar. De geboren en getogen goalie uit Amersfoort zat elf jaar in de jeugdopleiding van FC Utrecht en heeft uiteindelijk voor de beloften van die club zeventien wedstrijden in de Eerste Divisie gespeeld. Nadat zijn contract in de Domstad niet werd verlengd, verkaste de 1,88 meter lange keeper voor een half seizoen naar FC Den Bosch, om vervolgens zijn opwachting te maken bij FC Lienden.

Hij wordt opvolger van Jordy Deckers die momenteel tweede doelman is bij SV Spakenburg. De 30-jarige vertrekt na twee seizoenen bij de Blauwen, waarin hij de bekerduels afwerkte met de hoofdmacht. ,,Jordy is een uitstekende doelman, maar omdat Leon het als eerste keus prima doet, blijft zijn sportieve rol vooral beperkt tot wedstrijden in de KNVB Beker. Het is dan ook goed dat hij op zoek gaat naar een nieuwe sportieve uitdaging”, aldus de Technische Commissie van Spakenburg. ,,In Menno hebben we nu een nieuwe, zeer goede doelman gecontracteerd die volgend seizoen de concurrentie voor een plek onder de lat mag aangaan.”