Nieuws

Yannick Cortie neemt zelfde beslissing als Charlton Vicento

In navolging van Charlton Vicento is Yannick Cortie de tweede bekende speler uit de Tweede Divisie die in korte tijd heeft gekozen voor een overstap naar SteDoCo uit de Derde Divisie.

IJsselmeervogels maakte vandaag bekend dat Yannick Cortie na dit seizoen overstapt naar SteDoCo, nadat eerder al duidelijk was dat de 26-jarige verdediger Bunschoten-Spakenburg verlaat. De back maakt dus de overstap naar de club uit Hoornaar uit de Derde Divisie zaterdag die wordt getraind door Frans Adelaar. In januari ging Charlton Vicento al van Kozakken Boys naar die vereniging. Verder liet SteDoCo in februari weten dat ook Milad Intezar, met een verleden in de Tweede Divisie met FC Lienden, zich in de zomer eveneens aansluit bij de ploeg.

Cortie speelt sinds medio 2017 aan de rode zijde van De Westmaat, nadat hij eerder had gespeeld voor RKSV Pancratius, FC Utrecht, Helmond Sport en het Duitse SC Teutonia. Bij IJsselmeervogels kwam Cortie, verspreid over drie seizoenen, 35 keer in de Tweede Divisie in actie. André van Diermen van de technische commissie van IJsselmeervogels: ,,Yannick is op een leeftijd dat hij wekelijks moet kunnen voetballen. We zijn dankbaar voor de professionaliteit die hij toevoegde in de kleedkamer en zijn goede spel binnen de lijnen en gunnen hem een mooie, nieuwe club.”

Op de foto staat Yannick Cortie centraal tussen zijn ploeggenoten bij IJsselmeervogels met links Gillian Justiana en rechts Ahmed El Azzouti.