Nieuws

Youri de Winter ruilt Jong Sparta in voor Scheveningen

Youri de Winter heeft Jong Sparta Rotterdam achter zich gelaten. De 20-jarige middenvelder annex vleugelaanvaller vertrekt naar competitiegenoot SVV Scheveningen.

Met Youri de Winter haalt Scheveningen een speler in huis die al de nodige ervaring in de Tweede Divisie op zak heeft. De Winter debuteerde in 2017 namens Jong Sparta in de Tweede Divisie en speelde sindsdien 47 duels. Hierin was de aanvaller veertien keer trefzeker. Hij verzorgde bovendien zeven assists.

Voordat De Winter in 2016 bij Sparta tekende, was hij actief in Engeland. De Winter genoot zijn opleiding bij de Nike Academy nadat hij zijn jeugdjaren door had gebracht bij TOGB uit Berkel en Rodenrijs.

De Winter kan op meerdere posities uit de voeten. De afgelopen seizoenen speelde hij voornamelijk vanaf de linker- of rechtervleugel en soms in de punt van de aanval. De Winter is van origine echter een dynamische middenvelder.

De Winter is alweer de vijfde zomeraanwinst van Scheveningen. Eerder maakten Ioannis Bouras, Vincent van Dorp, Rowendley Martijn en Nigel Ogidi Nwankwo al de overstap naar SVV Scheveningen.

Tekst: Thijs de Bruijn.