Nieuws

Youri Koelewijn uit de roulatie door ontstoken hartzakje

De artsen hebben bij Youri Koelewijn van SV Spakenburg een ontstoken hartzakje geconstateerd. Dat heeft de club officieel bekend gemaakt.

Bij de 20-jarige (dit seizoen goed voor zeventien optredens in het eerste elftal, waarvan negen keer als basisspeler) is pericarditis waarschijnlijk ontstaan door een virusinfectie. ,,Ik voelde me al een tijdje niet topfit en afgelopen maandag tijdens de training voelde ik me nog meer vermoeid, kortademig en met steken in mijn hartstreek”, aldus het talent op de site van zijn club. ,,Dat werd in bed alleen maar erger. Na een onrustige nacht ben ik ’s ochtends naar de huisarts gegaan. Een uurtje later lag ik met allerlei toeters en bellen op de hartbewaking in het Meander. Dat was wel even schrikken. Ze monitoren nu alles en hebben me medicijnen gegeven. En ik voel me inmiddels gewoon weer goed.”

Het ontstoken hartzakje is waarschijnlijk het gevolg van een virus, nadat Koelewijn ziek is geweest. ,,De kans is groot dat ik er langer mee rond heb gelopen, dan ik me besef. Al langere tijd had ik last van pijn op de borst, maar omdat het weer wegtrok, heb ik dat genegeerd, tot de pijn maandagnacht te erg werd.”

Met medicijnen en rust zal de Spakenburger volledig herstellen, zo hebben de artsen gesteld. ,,De arts heeft gezegd dat ik de komende twee tot drie maanden geen inspanningen mag doen. Het betekent dat door dit seizoen waarschijnlijk een streep kan, maar veel belangrijker is dat ik volledig herstel. Na de eerste schrik weet ik gelukkig dat de kans zeer groot is dat alles weer goedkomt.”

Op de foto is Youri Koelewijn (achter) tijdens de bekerwedstrijd in de Johan Cruijff Arena in duel met Carel Eiting van Ajax.