Nieuws

Zelfs Jong Sparta en FC Lienden moeten nu weer oppassen

Na speelronde 27 vechten acht ploegen tegen degradatie uit de Tweede Divisie. Hoe ziet het restant van de competitie voor deze ploegen eruit?

Jong Sparta 27-36

Thuis: GVVV, Koninklijke HFC, De Dijk
Uit: Katwijk, TEC, Excelsior Maassluis, FC Lisse

Gezien de huidige vorm met zeventien punten uit de laatste zeven duels lijken de Rotterdamse talenten zich geen zorgen te hoeven maken. Toch treffen ze met Katwijk, GVVV en concurrent TEC de komende weken drie gevaarlijke tegenstanders. Om weg te blijven van de gevarenzone mag Jong Sparta absoluut geen drie keer verliezen, anders ziet de situatie er over een paar weken heel anders uit.

FC Lienden 27-34

Thuis: Excelsior Maassluis, Kozakken Boys, BVV Barendrecht
Uit: GVVV, De Dijk, FC Lisse, Achilles ’29

Ook FC Lienden moet het erg bont maken om nog serieus in de problemen te raken. Met De Dijk en Achilles ’29 treft het elftal van Hans Kraay junior de twee onderste ploegen nog, maar die partijen moeten natuurlijk nog wel gewonnen worden. De overige tegenstanders zijn overigens wel sterk, dus ze moeten op de Betuwe zeker niet te gemakzuchtig denken over de duels met de ‘kleintjes’.

FC Lisse 26-31

Thuis: Barendrecht, De Treffers, Rijnsburgse Boys, FC Lienden, Jong Sparta
Uit: AFC, IJsselmeervogels, HHC Hardenberg

Promovendus FC Lisse heeft als voordeel dat het nog liefst vijf keer op eigen veld aantreedt. Groot nadeel aan het resterende programma is dat er nog duels met De Treffers en AFC op het menu staan, dus twee zware confrontaties met directe achtervolgers in de strijd om degradatie te ontlopen. En ook de vorm met vijf nederlagen in de laatste zes duels is niet om over naar huis te schrijven.

AFC 26-29

Thuis: Lisse, HHC Hardenberg, Barendrecht, Kozakken Boys
Uit: Koninklijke HFC, GVVV, Achilles ’29, Excelsior Maassluis

AFC heeft alles in eigen hand om boven de streep te blijven en met drie achtereenvolgende zeges pakten de Amsterdammers van alle ploegen onderin de meeste punten in de laatste weken. Toch blijven de marges onderin erg klein. Dus de klus is nog lang niet geklaard voor trainer André Wetzel, die tussentijds werd aangesteld om de club in de Tweede Divisie te houden.

De Treffers 26-27

Thuis: Katwijk, TEC, Excelsior Maassluis
Uit: VVSB, FC Lisse, Koninklijke HFC, GVVV, De Dijk

Van de ploegen onderin lijkt De Treffers het zwaarste programma te hebben, zeker omdat er nog vijf uitwedstrijden op het menu staan. En juist op vreemde bodem draait het elftal van Anton Janssen dit seizoen uiterst moeizaam, met vier nederlagen op rij in de laatste duels. Op papier lijkt er genoeg kwaliteit te zitten in de tussentijds flink versterkte selectie, maar de tijd begint te dringen.

TEC 27-27

Thuis: IJsselmeervogels, Jong Sparta, Katwijk, HHC Hardenberg
Uit: Rijnsburgse Boys, De Treffers, VVSB

Ook TEC krijgt het loodzwaar, al bieden twee Tielse zeges op rij hoop op een eindsprint. Het elftal heeft hiermee de laatste strohalm gegrepen in de heftige strijd om nacompetitie te ontlopen. En vorig seizoen heeft TEC ook al bewezen waar het toe in staat is als er nood aan de man is. Maar ja, de behaalde resultaten uit het verleden…

De Dijk 27-24

Thuis: HHC Hardenberg, FC Lienden, VVSB, De Treffers
Uit: IJsselmeervogels, Katwijk, Jong Sparta

Voor De Dijk wordt het met zijn smalle selectie heel moeilijk om degradatie te ontlopen, maar de Amsterdammers kunnen counteren als de besten en tonen zich ondanks de leegloop halverwege het seizoen een taaie opponent voor iedereen in de Tweede Divisie.

Achilles ’29 27-11

Thuis: Kozakken Boys, HHC Hardenberg, AFC, FC Lienden
Uit: Barendrecht, Rijnsburgse Boys, IJsselmeervogels

Voor Achilles ’29 lijkt het doek al een tijdje gevallen, maar in Groesbeek zullen ze blijven strijden tot de laatste snik. Nacompetitievoetbal is theoretisch gezien nog het hoogst haalbare.