Nieuws

Zet VVSB door of recht Katwijk buitenshuis de rug?

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de live-wedstrijd op Fox Sports van het weekeinde. Dat is deze keer VVSB-VV Katwijk.

Kan VVSB na de vijfklapper tegen HHC Hardenberg ook punten pakken tegen Katwijk? Sint Bavo kwam op bezoek bij HHC even vaak tot scoren als in de zes duels daarvoor. Grote mannen aan de kant van de club uit Noordwijkerhout waren Tommy Bekooij, Lulinho Martins (foto) en Frank Tervoert. Bekooij maakte afgelopen weekeinde zijn 39ste en veertigste treffer voor VVSB in de Tweede Divisie (86 wedstrijden). Martins liet zich gelden met één doelpunt en drie assists; alleen Halil Dervisoglu (Jong Sparta Rotterdam) was eerder dit seizoen direct betrokken bij vier goals van zijn ploeg in één duel in de Tweede Divisie. Ook Frank Tervoert kwam twee keer tot scoren op sportpark De Boshoek. Alleen Brandon Robinson (6) maakte in 2019 meer doelpunten dan Tervoert, die één keer scoorde voor Rijnsburgse Boys en driemaal voor VVSB.

VV Katwijk pakte slechts één punt uit de laatste drie uitduels en evenaart bij puntenverlies het negatieve clubrecord in de Tweede Divisie van vier opeenvolgende uitwedstrijden zonder overwinning. De Katwijkers zullen gebrand zijn op een goed resultaat, maar moeten dus wel de negatieve spiraal doorbreken. Dat Katwijk in de Tweede Divisie nog nooit verloor van VVSB (W3, G2) en pas twee doelpunten in die duels incasseerde moet de aanhangers moed geven. Veel zal afhangen van Marciano Mengerink, die drie keer scoorde in vier Tweede Divisie-wedstrijden tegen VVSB, waaronder twee keer in het heenduel eerder dit seizoen.

Alle ingrediënten voor een mooie kraker in Noordwijkerhout: wint VVSB voor het eerst dit seizoen twee opeenvolgende competitieduels of maakt Katwijk een einde aan de negatieve uitreeks?

Lees ook:

Tweede Divisie Voorbeschouwing: VVSB – Katwijk

Reactie Eric Meijers na HHC Hardenberg – VVSB 9 februari 2019

Selectienieuws uit Noordwijkerhout: versterkingen, vertrekken en verlengingen

Doelpunt van de Week is van Joey Jongman

VV Katwijk en Zoutman verlengen aflopende verbintenis