Nieuws

‘Zie niet in waarom we niet bij UNA zouden winnen’

Enkele weken geleden zag de situatie van HHC Hardenberg er erg slecht uit. Handhaving in de Tweede Divisie leek alleen via de play-offs mogelijk. Toen begon de ploeg van Gert Jan Karsten te draaien: uit vier duels werden tien punten gehaald waarmee direct lijfsbehoud binnen bereik gekomen is. Symbool voor de wederopstanding in Overijssel is Dérian Reinders.

De 21-jarige spits kwam in de winterstop over van FC Emmen. Hoewel dit aanvankelijk op huurbasis was, werd recentelijk bekend dat Reinders ook volgend seizoen nog op Sportpark De Boshoek te bewonderen is. Hij had even tijd nodig om zijn vorm te vinden en is nu begonnen met het terugbetalen van dat geduld. Vier doelpunten in drie wedstrijden vormen een cruciale bijdrage aan de opmars van HHC.

Hoewel Reinders, die in de buurt van Hardenberg woont, het ‘een stuk prettiger’ vindt dat hij niet meer op en neer naar Emmen hoeft te rijden, denkt hij niet dat zijn goede vorm te danken is aan het spelen in een vertrouwde omgeving. ‘Ik denk dat het met wedstrijdritme te maken heeft. Ik heb bij Emmen amper gevoetbald en hier speel ik weer wedstrijden. Ik heb nu twee wedstrijden achter elkaar in de basis gestaan, dat geeft wel een goed gevoel. Ik denk dat je dat op het veld ook wel terugziet’, zegt hij tegenover ELF Voetbal.

Reinders is niet de enige bij de club wiens tijdelijke verblijf tussentijds in een definitieve overgang resulteerde, ook van trainer Karsten werd bekend dat hij na de interim-klus voor de rest van het huidige seizoen ook in de volgende voetbaljaargang voor de groep staat. Hoewel Reinders positieve woorden spreekt over de trainer, is het toch vooral het vooruitzicht op veel speelminuten dat hem deed besluiten om langer bij HHC te blijven.

Zijn periode bij FC Emmen werd geen groot succes, in Drenthe bleef het voor Reinders bij één invalbeurt in de hoofdmacht. Hoewel hij naar eigen zeggen niet weet waar het aan lag dat zijn doorbraak uitbleef, blijft zijn ambitie om ooit in het profvoetbal terug te keren levend. ‘Ik heb altijd gezegd dat ik het betaalde voetbal nog niet uit mijn hoofd heb gezet, maar ik richt me nu eerst op HHC en wil zorgen dat we zaterdag winnen.’

Zaterdag wacht namelijk de laatste wedstrijd van het laatste seizoen. De ploeg gaat dan op bezoek in Veldhoven bij UNA. HHC heeft drie punten minder, maar wel een gunstiger doelsaldo waardoor winst op de ploeg van Mark Schenning zal volstaan. Ieder ander resultaat zal leiden tot het spelen van nacompetitie. Reinders, die met enkele cruciale doelpunten een belangrijk aandeel heeft in de goede vorm van HHC, leeft met vertrouwen naar de alles-of-niets-wedstrijd toe.

‘Ik denk dat wij de ploeg ervoor hebben om in de Tweede Divisie te spelen. Eerder in het seizoen viel het steeds net verkeerd, maar nu valt het een paar keer wel goed. We hebben een goede reeks neergezet en hebben het nu in eigen hand. UNA kunnen we hebben, we zijn in goede vorm en ik zie niet in waarom we niet zouden winnen’, klinkt het strijdbaar.