Nieuws Videos

Zware kluif AFC op bezoek in Hardenberg

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de live-wedstrijd op Fox Sports van het weekeinde. Dat is deze keer HHC Hardenberg-AFC.

AFC verdedigt zaterdag bij HHC Hardenberg de koppositie in de Tweede Divisie. Naaste belager IJsselmeervogels heeft net als de club uit Amsterdam 47 punten, maar het doelsaldo van de ploeg van Uli Landvreugd is beter. AFC heeft echter het traditioneel lastig bij HHC: de club kwam immers in de vorige twee seizoenen niet tot scoren in Hardenberg en ging in beide ontmoetingen puntloos naar huis (1-0 en 2-0). Sterker nog, AFC is de ploeg waartegen HHC Hardenberg de meeste punten verzamelde sinds de huidige opzet van de Tweede Divisie (12 – W4, V1).
HHC geldt als en gedegen ploeg, maar toch gaat het momenteel minder in thuisduels. De ploeg verloor de laatste twee wedstrijden voor eigen publiek en liet dit seizoen al zeventien punten liggen op Sportpark De Boshoek (W3, G1, V5), meer dan in de hele vorige jaargang (13 – W12, G2, V3). AFC is juist in uitduels sterk: de ploeg pakte zestien van de mogelijke achttien punten in de laatste zes competitiewedstrijden buitenshuis en behaalde drie clean sheets in deze reeks.
Bij HHC is een bankzitter de man om zaterdag op te letten. Derian Reinders kreeg dit seizoen van Gert Jan Karsten nog geen basisplaats bij HHC (12 keer ingevallen), maar was in de laatste twee invalbeurten wel goed voor een doelpunt en een assist. Een andere speler die het van zijn assists moet hebben, is Melvin Grootfaam. De aanvaller gaf zondag zijn negende assist van het seizoen en is nog één assist verwijderd van zijn totale aantal in de vorige twee seizoen bij elkaar (10). Alleen Mike van de Laar van IJsselmeervogels gaf er deze jaargang meer in de Tweede Divisie (16).