Nieuws

Zwarte cijfers na rode cijfers voor de Blauwen uit Spakenburg

,,Doordat we kampioen zijn geworden, zijn we in staat om een sluitende begroting te presenteren, het zijn de woorden van de penningmeester van SV Spakenburg, Bert Beekhuis, als het gaat om de financile situatie van de club.

Nadat De Bunschoter als eerste het nieuws bracht uit de jaarvergadering van de club, waarbij een verlies van 97.000 euro over het afgelopen seizoen aan de leden werd gepresenteerd, kreeg de penningmeester de kans om te reageren voor de microfoon van RTV Utrecht. Hij moest erkennen dat de club het seizoen ervoor ook al een verlies van 32.000 euro had geleden, maar hij kon die gegevens wel nuanceren.

Het wegvallen van de derby met IJsselmeervogels is een belangrijke reden, net als het feit dat de club premies moest betalen over het afgelopen seizoen toen zij kampioen werd in de Derde Divisie. Op de vraag: een ton klinkt dramatischer dan het is, zei hij: ,,We zijn een amateurclub, maar wel een topamateurclub. We hebben een begroting die meer is dan twee ton, laat dat duidelijk zijn. En natuurlijk is honderdduizend euro heel veel geld. Maar we hebben allemaal, ook in ons eigen huishouden als je een grote uitgave doet, wel eens een jaar dat er meer uitgaat dan er binnenkomt. En zo zien we dat, want we zijn dit jaar weer in staat om het goed positief te doen. We hadden voldoende financile reserves. Het heeft een slag geslagen in onze financile buffers, maar die hebben we nog steeds. We hebben er geen lening voor hoeven af te sluiten of sponsors hoeven aan te spreken. Het is allemaal prima gezond. Voor de kenners: onze solvabiliteit zit nog tegen de vijftig procent aan. Dat is super gezond. Absoluut geen reden tot zorg.

,,In feite kan je zeggen dat ons spaargeld minder is geworden, zo vervolgde Beekhuis. ,,We moeten natuurlijk opletten met wat we uitgeven. Maar het is allemaal verantwoord gegaan en in overleg met de Raad van Advies. We wisten dit van te voren, dus voor ons was het geen nieuws. Heerlijk dat de derby er weer is.