Nieuws

2e Divisie Scout: Ahmed El Azzouti

Met behulp van statistiekenbureau Opta scouten we hier wekelijks in de Tweede Divisie. Deze week staat Ahmed El Azzouti van Kozakken Boys centraal.

Na vier competitiewedstrijden zonder doelpunt schoot Ahmed El Azzouti Kozakken Boys zaterdag in negen speelminuten naar de overwinning op Rijnsburgse Boys. De spits, die vorig seizoen liefst 27 keer scoorde in de Tweede Divisie, maakte de openingstreffer vanaf de stip in de 34e minuut en liet in de 43e minuut de 0-3 aantekenen, nadat Jeffrey Rijsdijk tussendoor de 0-2 produceerde.

Het was de vierde keer dat de spits in minimaal vier Tweede Divisie-wedstrijden op rij niet tot scoren kwam, maar het was voor het eerst dat El Azzouti in zon reeks in alle duels tot de volle negentig minuten kwam. Daarom zal de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys toch voor opluchting hebben gezorgd: El Azzouti maakte in de eerste helft korte metten met zijn doelpuntendroogte. Zijn eerste twee schoten tegen Rijnsburgs Boys leverden meteen een treffer op.

Dit waren de enige twee schoten op doel van de spits, maar toch maakte hij een gretige indruk. In totaal kwam El Azzouti (op de foto in duel met Rijnsburgse Boys) immers tot vijf doelpogingen, meer dan iedere andere speler in deze wedstrijd. Met 38 balcontacten was de spits bijvoorbeeld veel actiever dan twee weken geleden tegen VV Katwijk, toen El Azzouti slechts zeventien keer aan de bal was. Daarnaast was hij met zes balcontacten in de vijandelijke zestien de speler met de meeste balcontacten in het strafschopgebied van de tegenstander in deze wedstrijd.

Was het alleen maar goed wat El Azzouti deed? Zeker niet. De spits was redelijk zwak in de persoonlijke duels die hij uitvocht: hij won maar vier van de elf duels. Zaterdag gaat El Azzouti met Kozakken Boys op bezoek bij Koninklijke HFC op het Sportpark Spanjaardslaan. De laatste keer dat de aanvaller daar in actie kwam, maakte hij twee doelpunten.