Nieuws

2e Divisie Scout: Tim Peters als constante factor voor Scheveningen

Met behulp van statistiekenbureau Opta scouten we hier wekelijks in de Tweede Divisie. Deze week staan SVV Scheveningen en Tim Peters centraal.

Scheveningen kan terugkijken op een redelijk goede start. De ploeg van trainer John Blok werd in de debuutwedstrijd verslagen door de huidige koploper IJsselmeervogels, maar hield vervolgens vier punten over aan de duels met HHC Hardenberg en GVVV. Waar aanvoerder Leroy Resodihardjo, die een profverleden heeft bij onder meer ADO Den Haag en Almere City, afgelopen weekeinde opnieuw de lijnen uitzette (hij had met 88,7% de hoogste passnauwkeurigheid van alles spelers op het veld), was het opnieuw Tim Peters die van levensbelang was voor de SVV.

De nummer negen was, op de in de rust gewisselde Michael de Niet na, van alle basisspelers van Scheveningen de speler die het minst vaak aan de bal kwam (42 keer). Anders dan zijn rugnummer doet denken, is Tim Peters ook helemaal geen statische centrumspits. Hij liep simpel gezegd overal en nergens. Zijn meest belangrijke balcontact had Peters vlak voor tijd, toen hij in de 84e minuut een strafschop benutte. Het was pas zijn tweede schot in de wedstrijd, maar toch was de midvoor de SVV-speler die het vaakst op doel schoot in dit duel (2 keer, even vaak als zijn ploeggenoten samen).

De resultaten van Scheveningen in de Tweede Divisie zijn dus nog wisselend, maar inmiddels is er een constante factor te vinden: een scorende Peters. Hij kwam tot scoren in alle drie de wedstrijden die zijn ploeg speelde en is met Marciano Mengerink (VV Katwijk) en Gianni Dos Santos (Jong Sparta Rotterdam) de enige die dat presteerde. Wel is Peters de enige SVVer die berhaupt tot scoren kwam dit seizoen, dus afhankelijk lijkt de ploeg wel van hem.

Met die doelpunten van Peters is overigens iets bijzonders aan de hand: zijn eerste treffer was een kopgoal (binnen 2 minuten tegen IJsselmeervogels), zijn tweede treffer een schot met links (in de 82e minuut tegen HHC) en zijn strafschop tegen GVVV schoot hij met rechts binnen. Daarmee is hij tot dusver de enige Tweede Divisie-speler die dit seizoen zowel met links, rechts als met zijn hoofd een treffer maakte.