Nieuws

Aanvaller Joël Donald kiest voor Scheveningen

Joël Donald heeft een contract voor één seizoen getekend bij Scheveningen. Trainer John Blok heeft daarmee de gewenste aanvallende nieuweling.

Joël Donald (22) kwam via sv Overbos en FC Abcoude in de jeugdopleiding van AZ terecht. Bij de Alkmaarders begon hij in het seizoen 2016/2017 in het beloften elftal dat later dat seizoen kampioen zou worden van de Tweede Divisie en promoveerde naar de Jupiler League. Donald zelf zette die stap al een paar maanden eerder via een transfer naar Telstar, waar hij dat seizoen tot 19 wedstrijden kwam.

De zomer daarna volgde de stap naar Eredivisionist FC Groningen. Een doorbraak in de hoofdmacht bleef echter uit, maar in het beloften elftal in de Derde Divisie deed Donald lang mee om de bovenste plaatsen en maakte in 29 duels negen doelpunten. Scheveningen en Donald kennen elkaar dus al, want het afgelopen seizoen stond hij dus ook tweemaal tegenover de ploeg waar hij vanaf heden deel vanuit zal maken.

Scheveningen is vanzelfsprekend blij met de komst van de speler die enerzijds de nodige ervaring heeft op vergelijkbaar niveau en anderzijds nog een op een goede  leeftijd is om zich verder te ontwikkelen. Dat laatste is voor Donald zelf een belangrijke overweging geweest om voor Scheveningen en het spelen in de Tweede Divisie te kiezen, met het uiteindelijke doel om via een sterk seizoen op een later moment weer een stap hogerop te zetten.