Nieuws

AFC positieve uitschieter op positieve bekeravond

Op een avond vol bekervoetbal die voor de clubs uit de Tweede Divisie over het algemeen positief verliep was AFC nog eens de positieve uitschieter. De Amsterdammers versloegen Telstar met liefst 5-0.

Natuurlijk hebben niet alle vertegenwoordigers van de Tweede Divisie de eerste ronde van het hoofdtoernooi van de strijd om de KNVB Beker overleefd, maar de ploegen die werden uitgeschakeld, maakten het de concurrentie wel erg lastig. Rijnsburgse Boys (dankzij de gelijkmaker van Jeffrey Jongeneelen ruim een kwartier voor tijd) en VVSB verloren pas van respectievelijk TOP Oss en De Graafschap na de beslissende strafschoppenserie. Daardoor kon de club uit Noordwijkerhout geen vervolg geven aan het ongekende succes uit 2015/2016 toen zij zelfs de halve finale haalde.

Verder dwong SVV Scheveningen mede dankzij twee doelpunten van nieuweling Jol Donald een verlenging af tegen SC Cambuur. Daarin zorgde Sai van Wermeskerken na 105 minuten voor de beslissing: 2-3. Op dat moment speelde de thuisclub al met tien man na twee gele kaarten voor Kevin Gomez-Nieto. Van een inhaalrace kwam weinig toen vervolgens ook Levi Schwiebbe vroegtijdig moest vertrekken na een tweede officile waarschuwing.

Van de clubs die doorgingen, deed SV Spakenburg wat het aan zijn stand verplicht was: met 3-0 winnen van DFS. Ook Koninklijke HFC (met 4-0 tegen Harkemase Boys) en Kozakken Boys (3-1 tegen ONS Sneek) lieten zich niet verrassen door ploegen die in de competitie op een lager niveau spelen.

De positieve uitschieter was op deze avond zonder enige twijfel AFC. De club opende deze ronde tegen SC Telstar en door doelpunten van Fouad Belarbi (voor rust), Yordi Teijsse, Johan Kulhan, Milan Hoek (foto) en Tim Linthorst werd het liefst 5-0 tegen de club uit de Keuken Kampioen Divisie. De Velsenaren zijn zo de eerste profclub die werd uitgeschakeld in de strijd om de KNVB Beker van 2018/2019.

De uitslagen van de clubs uit de Tweede Divisie van dinsdagavond zijn:

AFC-Telstar5-0
Koninklijke HFC-Harkemase Boys4-0
Rijnsburgse Boys-TOP Oss1-2 Top w.n.s.
SVV Scheveningen-SC Cambuur2-3 n.v.
SV Spakenburg-DFS3-0
VVSB-De Graafschap3-3 De Graafschap w.n.s.
Kozakken Boys-ONS Sneek3-1