Nieuws

Ambitieus Spakenburg wil de Tweede Divisie opschudden

De grootmacht is terug, want Spakenburg viert tegen BVV Barendrecht de rentree in de Tweede Divisie. Die wedstrijd wordt zaterdag vanaf 15.30 uur dan ook live uitgezonden door Fox Sports met commentaar van René van den Berg.

Nadat Spakenburg in 2017 via de play-offs degradeerde, volgde een directe rentree dankzij een overtuigend kampioenschap in de Derde Divisie voor zaterdagclubs. Daarmee volgde de club het voorbeeld van plaatsgenoot IJsselmeervogels, dat een jaar eerder kampioen van de Derde Divisie was geworden. Waar rivaal IJsselmeervogels vorig seizoen als promovendus de doelstelling uitsprak om te handhaven, durft Spakenburg de lat direct hoger te leggen. ,,Mijn eerste indruk is dat we een behoorlijke selectie hebben, waarmee we bij de bovenste zeven willen eindigen. Vooral voorin hebben we aan snelheid en beweeglijkheid gewonnen”, zo vertelde trainer John de Wolf tijdens de voorbereiding in het Algemeen Dagblad.

Daarmee lijkt de thuisclub favoriet in de eerste live-wedstrijd van Fox Sports. Barendrecht kende immers een slechte generale op het seizoen, door in de beker uitgeschakeld te worden door hoofdklasser DFS. Voorzitter Martin Seltenrijch uitte zijn zorgen tegenover het Algemeen Dagblad. ,,Dit was Tweede Divisie onwaardig. Ik kan niet zeggen dat de jongens hun best niet hebben gedaan, maar het lukte gewoon allemaal niet. Het is best jong en onervaren. Ik kan niet zeggen dat ik me daar geen zorgen over maak. Ik denk dat we een kleine pas op de plaats moeten maken en op dit moment moeten kijken naar de middenmoot en misschien zelfs handhaving.”

Deze perspectieven werden tijdens de voorbereiding bevestigd. Bij Spakenburg gebeurde iets positiefs, want die club heeft in de zomer Jordi Bitter toegevoegd aan de selectie. De aanvaller, die een contract tekende voor één seizoen, kwam van DTS Oudkarspel. De 24-jarige was als jeugdspeler actief in het betaalde voetbal bij AZ, Haarlem en Ajax. Tevens maakte hij in 2011 deel uit van het Nederlands elftal voor spelers onder de zeventien jaar dat meedeed aan het WK in Mexico. Door blessureleed slaagde hij er niet in om door te breken, maar dankzij zijn goede spel voor het Nederlands Politie-elftal waagde hij opnieuw een stap naar een hoger niveau.

Daarentegen verloor Barendrecht juist aanvaller Daniël Esajas. Hij is mogelijk tot de winterstop uitgeschakeld, nadat hij tijdens de voorbereiding een meniscusblessure. Hij stond vorig seizoen ook lange tijd buitenspel door blessures. Eerder was al bekend dat Ramy Salem maandenlang moet toekijken.