Nieuws

Anwar Bensabouh tekent eerste profcontract

Anwar Bensabouh heeft zijn handtekening gezet onder zijn eerste profcontract. De balvaardige middenvelder verbond zich voor twee seizoenen aan Almere City FC.

De 19-jarige voetballer, die zaterdag de hele wedstrijd meedeed tegen Rijnsburgse Boys, speelt sinds juli 2017 bij Almere City, nadat hij de overstap maakte uit de jeugd van AFC. Bensabouh liet zich vorig seizoen op positieve wijze gelden in de Derde Divisie en maakte afgelopen seizoen de promotie van het team van Ivar van Dinteren naar de Tweede Divisie mee. Aan het begin van dit seizoen werd hij tijdens de voorbereiding door trainer Michele Santoni toegevoegd aan de hoofdmacht. Met succes. Technisch directeur Robert Maaskant: ,,Anwar heeft zich in de voorbereiding dusdanig geprofileerd, dat hij in onze ogen een profcontract verdiende. Anwar is goed aan de bal en een sterke en stugge middenvelder, niets staat hem in de weg om goede invulling aan zijn profloopbaan te geven.”

De middenvelder toonde zich verheugd: ,,Ik heb altijd een goed gevoel gehad bij Almere City FC, het is een club waar ik mij uitstekend kan ontwikkelen. Dat blijkt ook wel, de afgelopen seizoenen is het allemaal heel snel gegaan. Ik had dit drie jaar geleden natuurlijk wel gehoopt, maar niet verwacht. Ik wil mijzelf graag blijven ontwikkelen en uiteindelijk natuurlijk van waarde zijn voor het eerste elftal.”

Op de foto het feest na de promotie van Jong Almere City FC waaraan Anwar Bensabouh een belangrijk aandeel had.