Nieuws

Bart Sinteur is blij met een punt

Door het gelijkspel tegen Kozakken Boys is Katwijk koploper af, maar gezien het wedstrijdverloop kon de sterk spelende Bart Sinteur leven met de puntendeling.

De nummer n van afgelopen seizoen kwam in een beladen duel met de nummer twee van 17/18 niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De topper werd echter ontsierd door een schermutseling tussen Robbert Susan van de thuisclub en de assistent-trainer van Kozakken Boys, Ton Cornelissen. Het maakte dat Bart Sinteur achteraf blij was met het punt. ,,Op een gegeven moment komen we met tien man te staan na de rode kaart van Robbert. Vervolgens kwamen we op achterstand en dan mogen we blij zijn dat we de gelijkmaker maakten uit een strafschop.

Katwijk had het in het begin van de wedstrijd moeilijk tegen de Kozakken. ,, Ze hebben veel lopende mensen. Hun middenveld was continu in beweging en hun vleugelverdedigers kwamen er continu overheen, analyseerde Sinteur. ,,We konden niet echt grip krijgen op de lopende mensen. Hoewel Katwijk het moeilijk had, waren in de beginfase de grote scoringsmogelijkheden voor de oranjehemden. ,,Kansen creren we altijd wel. We hebben daarvoor genoeg kwaliteit in de ploeg. De duels waren niet altijd even goed. We hadden denk ik veel meer duels moeten winnen. Dan hadden we nog meer kansen gekregen.

Het advies in de rust van trainer Jack van den Bergh was dan ook dat Katwijk feller de duels in moest gaan. ,,Als we dan ook nog ons eigen spel konden spelen waren er zeker doelpunten gevallen, zo keek Sinteur terug op de tweede helft, maar volgens de nieuwkomer bij Katwijk zat dat er niet in.

De wedstrijd werd ontsierd door een incident bij de bank van Kozakken Boys. ,,Ik kon niet zien wat er gebeurde. Wel kwamen we met 10 man te staan omdat Robbert Susan de rode kaart kreeg. Dan moet je nog een stapje harder lopen en wil je die 0-0 vasthouden. Dat lukte uiteindelijk niet, want Kozakken Boys kwam al heel snel op voorsprong door een doelpunt van invaller Charlton Vicento. Hoewel Katwijk met tien man speelde, kreeg het toch de kans om op gelijke hoogte te komen na een door de scheidsrechter beoordeelde overtreding op Jordy Hilterman. De strafschop was een koud kunstje voor topscorer Marciano Mengerink, al zat Ruud Arends er nog met zijn vingertoppen aan.

Bij Katwijk leek het geloof op een overwinning terug te komen. ,,Dat kwam er zeker, maar we wisten ook dat we het gelijkspel moesten koesteren. Na afloop werd de vleugelverdediger door zijn club zelfs uitgeroepen Man of the Match. Toch blijf de van Jong Utrecht overgekomen speler kritisch. ,,Ik heb denk ik een prima wedstrijd gespeeld. Ik vind wel dat het beter moet, vooral de eerste helft. Ik had aan de bal meer initiatief moeten nemen. De tweede helft ben ik na de rode kaart aan de linkerkant gaan staan en kreeg ik meer de ruimte om mijn eigen spel te spelen.

Volgende week gaat Katwijk op bezoek naar Spakenburg. Opnieuw een duel waarop de nodige spanning staat. ,,Een lastige wedstrijd. Ik speel voor het eerst met Katwijk tegen Spakenburg. Ik ben benieuwd wat mij te wachten staat. Ik heb gehoord dat er altijd een goede sfeer is.

Op de foto is Bart Sinteur te zien na de tegentreffer.