Nieuws

Burenruzie onder de rook van Rotterdam

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de live-wedstrijd van het weekeinde. Dat is deze keer Excelsior Maassluis-BVV Barendrecht.

Het Excelsior Maassluis van trainer Dogan Corneille begon het seizoen goed met vier punten uit de eerste twee competitieduels, maar na nederlagen tegen IJsselmeervogels en HHC Hardenberg staat de ploeg momenteel onder de gevreesde degradatiestreep. Het BVV Barendrecht van trainer Albert van der Dussen geeft voorlopig alleen thuis in wedstrijden op het eigen sportpark De Bongerd, want in de twee uitduels werd geen enkele keer gescoord. Dat moet de supporter van de club uit Maassluis positief stemmen.

Toch zal diezelfde supporter enige angst voor de streekgenoot niet kunnen onderdrukken. BVV is immers de enige ploeg die vorig seizoen zes punten pakte tegen Excelsior Maassluis. In eigen huis werd een 2-1 zege geboekt, uit werd Excelsior op een 0-2 nederlaag getrakteerd. Daarbij werden de laatste twee competitieduels verloren door Excelsior Maassluis, een reeks van drie opeenvolgende nederlagen zou voor het eerst zijn sinds de herintrede van de Tweede Divisie in de voetbalpiramide. De hoop van Corneille zal met name gericht zijn op Daan Blij (rechts op de foto in duel met Rodny Hofman van GVVV) die de laatste twee treffers van Excelsior Maassluis maakte maar wie weet kunnen de 19-jarige aanvallende talenten Maroune Afaker en Sekou Sylla ditmaal het verschil maken.