Nieuws

BVV Barendrecht zet in op ontwikkeling

De nummer vier van het afgelopen seizoen, BVV Barendrecht, heeft deze zomer veel veranderingen ondergaan. Na vier wedstrijden aan de hand van trainer Albert van der Dussen lijkt het een goed moment voor een eerste tussenstand van de ontwikkelingen.

De oefenmeester boekte zaterdag zijn tweede overwinning met Barendrecht. Tegen SVV Scheveningen won zijn ploeg in eigen huis met 3-0. Een uitslag die volgens de oefenmeester, deze zomer overgekomen van VELO, hoger had kunnen uitvallen. ,,De eerste helft ging gelijk op. Ons doelpunt valt gelukkig, maar we hadden ook pech met een bal op de paal van Danny Monster. In de tweede helft ging het na de tweede treffer makkelijker. We hadden er meer kunnen maken, maar 3-0 winnen van Scheveningen is een uitstekende prestatie.

Afgelopen zomer nam Van der Dussen bij BVV Barendrecht het stokje over van Adrie Poldervaart, die naar Excelsior vertrok. Hij kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste maanden bij de Tweede Divisionist. ,,Ik ben heel tevreden over hoe Barendrecht me heeft opgevangen. Met zes punten uit vier wedstrijden kent hij een redelijk begin. ,,Het gaat steeds beter. We moeten jonge jongens brengen, die zich moeten ontwikkelen. De ene week gaat dat beter dan de andere

Van der Dussen ziet hoe zijn spelers zijn instructies steeds beter oppikken. ,,Er zijn goede spelers vertrokken en belangrijke jongens geblesseerd geraakt, dus we hebben het elftal opnieuw moeten inrichten. We spelen iets zakelijker. De nul is het vertrekpunt. Als je moeite hebt met scoren, moet je eerst zorgen dat je het achterin dicht hebt. Vandaag scoorden we zo drie keer, dus wat dat betreft ben ik dik tevreden.

Waar BVV Barendrecht vorig seizoen nog als vierde eindigde, is de situatie nu dusdanig veranderd dat Van der Dussen een duidelijke doelstelling niet wil uitspreken. ,,Het is onze doelstelling om de ploeg en de spelers te ontwikkelen. Hoe sneller dat proces verloopt, hoe hoger we kunnen eindigen. We hebben nu te maken gehad met blessures en jongens die vertrokken. Daardoor vertraagt het proces. We willen in ieder geval vijftig procent van de wedstrijden winnen. Wat dat betreft lopen we nu op schema.