Nieuws

Certificaat Jeugdopleiding ook voor Rijnsburgse Boys

Een week nadat de KNVB het certificaat voor de Regionale Jeugdopleiding overhandigde aan Koninklijke HFC was het afgelopen weekeinde de beurt aan Rijnsburgse Boys.

Tijdens de rust van de wedstrijd tegen Kozakken Boys ontving Rijnsburgse Boys uit handen van Hans Buitenhuis van de KNVB het felbegeerde certificaat. Het betekent dat de jeugdopleiding van de club als Lokale Jeugdopleiding officieel werd gecertificeerd door de KNVB.

In het seizoen 2014/2015 introduceerde de voetbalbond met NMC Bright het zogenaamde Kwaliteit & Performance Programma voor jeugdopleiding van voetbalclubs in Nederland. Doel van dit programma was en is om clubs niet alleen de mogelijkheid te geven om jeugdopleiding te certificeren, maar vooral ook om te ondersteunen bij het ontwikkelen en verbeteren van de jeugdopleiding. Deelname aan dit programma werd min of meer opgelegd door de licentievoorwaarden, geldend in de Tweede en Derde Divisie.

Afgelopen jaar is er bij Rijnsburgse Boys door Ruben Plu, als Hoofd Jeugdopleiding, en Bas Groenestein met ondersteuning van de Technische Commissie Jeugd en een aantal jeugdtrainers veel tijd en energie gestopt in dat project. Nu duidelijk is geworden dat het doorlopen van dit programma veel bruikbare verbeterpunten heeft opgeleverd voor de jeugdopleiding is het de ambitie van Rijnsburgse Boys om in de komende jaren de jeugdopleiding naar het volgende niveau van Regionale Jeugdopleiding te laten doorgroeien.