Nieuws

Eerste basisplaats voor Jordi Bitter

Uitgerekend in de topper tegen Katwijk heeft Jordi Bitter van trainer John de Wolf zijn eerste basisplaats gekregen bij Spakenburg. Tegen AFC maakte de aanvaller zijn eerste twintig minuten.

Na een toernooi in Tsjechi met het Nederlands Politieteam begon het bij Jordi Bitter het gevoel weer te komen dat hij het nog een keer op een hoger niveau wilde pogen om op hoog niveau te spelen. ,,Het was weer heerlijk om veel wedstrijden achter elkaar te spelen met goede voetballers om me heen. Ik had het zo naar mijn zin, had fysiek geen enkele problemen en de stimulerende woorden van de trainers en spelers als Michael Lanting hebben als een stimulans gewerkt om het nog een keer te proberen.

Nadat hij als jeugdspeler topscorer was van AZ, Haarlem en Ajax, ging hij met het Nederlands Elftal voor spelers onder de zeventien jaar mee naar het WK in Mexico in 2011. Om aansluitend bij Ajax als beloftevolle aanvaller zijn handtekening te zetten onder een driejarig contract. Verschillende blessures aan schouder en knie deden het plezier bij Bitter echter verdwijnen. ,,Ik was dat zo zat en was er volledig klaar mee. Na een poosje ben ik vervolgens gaan spelen bij mijn oude club DTS uit Oudkarspel, dat nu speelt in de derde klasse. In drie seizoenen heb ik volgens mij 101 treffers gemaakt, en dan heb ik vanwege werk nog lang niet alles gespeeld. Het niveau was natuurlijk niet erg hoog. Maar ik vond wel weer het plezier en ben in die drie seizoenen ook altijd fit gebleven.

Bij zijn komst naar SV Spakenburg toonde hij zich al vol vertrouwen. ,,In Tsjechi hebben we met het Nederlands Politieteam intensief en veel getraind en wedstrijden in korte tijd gespeeld. Daar ben ik me weer een echte voetballer gaan voelen en kwam het verlangen om weer op een hoger niveau te gaan spelen. De Amsterdammer beseft tegelijkertijd dat hij niet te hard van stapel moet lopen. ,,Bij Spakenburg zal ik weer moeten wennen aan een hogere intensiteit. Ik zal dan ook samen met de trainersstaf op een verantwoorde wijze gaan toewerken naar mijn topniveau. Ik wil eerst wedstrijdfit worden en me vervolgens richting basis spelen. Over mijn voetbalniveau maak ik me geen zorgen.