Nieuws

Frenk Keukens: Als de trainer na een jaar nog twijfelt, is het beter te vertrekken

Frenk Keukens (23) ging in de zomer van 2017 vol goede moed een profavontuur aan bij TOP Oss. De rechtsback kwam mede door blessureleed tot slechts n competitiewedstrijd. Na een jaar keerde hij op huurbasis terug op het oude nest. ,,De keuze voor De Treffers was niet moeilijk.

Op de vraag of Keukens zichzelf iets kwalijk neemt na het jaartje in de Jupiler League, is hij duidelijk. ,,Nee, absoluut niet, want ik weet van mezelf dat ik elke dag honderd procent heb gegeven. Dat vertelde de trainer me ook. Hij wist alleen niet of ik het zou redden als prof. Als de trainer na een jaar nog twijfelt, dan is het simpelweg beter om te vertrekken. Ik begon nog met goede intenties aan dit seizoen, maar ik merkte direct dat ik weinig speeltijd zou gaan krijgen. Zelfs in de oefenwedstrijden speelde ik minder dan de rest.

De aanvallend ingestelde vleugelverdediger koos voor zekerheid en verbond zich voor een jaar aan de club die hij een seizoen eerder nog verliet: De Treffers. ,,Er waren geen concrete andere opties, dus was de keuze heel gemakkelijk. Op een paar andere selectiespelers na is er weinig veranderd. Ik ben ook altijd verbonden gebleven. Ik ging vorig seizoen regelmatig kijken, ook omdat er met Nick de Bondt en Coen Maertzdorf nog twee van mijn beste vrienden speelden. Dus ik maakte zo nu en dan ook een praatje met bestuursleden en de trainer.

Wedstrijdritme

Hoe TOP Oss de toekomst van Keukens ziet, weet hij naar eigen zeggen niet. Maar als hij realistisch is, dan denkt hij niet dat de Brabantse club met hem verder wil na deze jaargang. ,,Als je in het eerste jaar niet veel aan spelen toekomt en het tweede jaar verhuurd mag worden, denk ik niet dat ze er een derde jaar aan zullen vastplakken. Mocht er volgend jaar nog een profclub komen, wil ik het wel nog een keer proberen. Wordt het De Treffers of een andere amateurclub, dan ga ik op zoek naar een baan die goed valt te combineren met amateurvoetbal.

Keukens leeft in het moment en denkt nog niet te veel na over wat komen gaat. Presteren met De Treffers staat de komende weken op de eerste plaats. ,,Ik heb het afgelopen jaar elke dag getraind, waardoor ik merk dat mijn basistechniek beter is geworden. In mijn ogen deed ik na een halfjaar niet meer onder voor andere spelers van Oss. Van zon jaar word je nooit slechter, maar je moet het wel in de wedstrijden kunnen laten zien. De eerste duels bij De Treffers merkte ik dat ik nog ritme miste. Nu voelt het weer goed en kan ik blijven opkomen, veel energie in mijn spel leggen en duels winnen.

Assistent-trainer Leuth

Afgelopen seizoen beleefde De Treffers een lastig jaar. Ook nu staan de Groesbeekers er nog niet heel florrissant voor. ,,Maar met deze selectie moeten we voor het linker rijtje gaan. Dat moet een club als De Treffers altijd. Daarvoor moeten we wel constanter worden. We zijn niet de enige ploeg in de Tweede Divisie die daarvan last heeft. Zelf hoop ik mijn stempel te kunnen drukken op het spel. Als ik goed presteer, verwacht ik wel dat er weer clubs voor me gaan komen.

Met een diploma commercile marketing op zak kan Keukens zich richten op een maatschappelijke loopbaan, maar het is nu dus nog voetbal wat de klok slaat. ,,Momenteel doe ik nog niet veel buiten het voetbal. Op woensdagochtend werk ik met een paar jongens met Arno Arts aan mijn techniek, puur voor mezelf. Ik wilde verder ook een trainerscursus starten, maar dat viel niet te combineren met voetballen bij De Treffers. Ik steek al wel tijd in het trainersvak, want ik ben assistent-trainer bij VVLK, een vijfdeklasser uit mijn dorp Leuth.

Op de foto is Frenk Keukens (links) in duel met Delano a Cohen van BVV Barendrecht.