Nieuws

Hattrickheld Van den Meiracker: ‘Dit is het begin waarop je hoopt’

Danny van den Meiracker heeft tijdens de eerste speelronde de meeste aandacht gekregen, dankzij zijn hattrick tegen promovendus SVV Scheveningen. Bij de 1-3 zege was hij dus min of meer alleen verantwoordelijk voor de zege.

,,Dit is het begin waar je op hoopt”, aldus Van den Meiracker na afloop van de wedstrijd. Eerder deze week verloor zijn team in de KNVB Beker nog van vv Noordwijk. ,,Die nare smaak wilden we wegspoelen. Daarom was winnen vandaag het belangrijkst.”

Dat lukte, al was Scheveningen in de beginfase de betere. De thuisploeg kwam zelfs al binnen twee minuten op voorsprong. ,,Als je zo snel achter komt, word je verrast natuurlijk, maar dat kan altijd gebeuren. Dan moet je de wedstrijd proberen te kantelen. Dat hebben we goed gedaan: we zijn blijven voetballen en hebben de rust bewaard.”

Wat de goede start betekent voor de rest van het seizoen weet Van den Meiracker niet. ,,Ik hoop dat we zo lang mogelijk meedoen en veel punten blijven pakken. We zijn pas één wedstrijd onderweg en er zijn heel goede teams in de Tweede Divisie, dus het is lastig om een uitspraak te doen.”