Nieuws

John de Wolf na de topper: Met onze snelheid konden de Katwijk pijn doen

John de Wolf was na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen kampioen Katwijk een tevreden man. Niet alleen de 2-1 zege stemde de trainer van Spakenburg positief, maar ook de wijze waarop dat gebeurde.

De oefenmeester had het tactische plan al een week klaarliggen. Hij moest aanschouwen dat zijn ploeg bij de rust weliswaar tegen een 0-1 achterstand aankeek, maar besefte hoe zijn elftal vervolgens de wedstrijd kon laten kantelen. Dat gebeurde via treffers van Giovanni Gravenbeek en aanvoerder Berry Beijer. ,,Volgens mij draait dit spelletje om het winnen van duels. Ik vond ons in de eerste helft veel te lief. Dat heb ik ook gezegd tegen ze. In de tweede helft pakten de jongens het fantastisch op en werden we deels geholpen door Katwijk, zo stipte De Wolf de rode kaart van Bart Sinteur aan.

De voormalige international wilde de afgelopen week op de trainingen scherpte zien. ,,We trainen op dinsdag altijd conditioneel. We hebben twee tegen twee, drie tegen drie en elf tegen elf getraind. De vonken vlogen er vanaf. Op donderdag hebben we tactisch getraind. Dan heb je de mogelijkheid om in te grijpen en de accenten te leggen. Tijdens een wedstrijd kan dat natuurlijk niet.

De Wolf had een dag na de verloren wedstrijd tegen AFC (1-0, red.), het idee in zijn hoofd voor deze topper. ,,Ik had voor mezelf al besloten dat ik 3-4-3 wilde spelen. Ik heb mijn assistenten een berichtje gestuurd en gezegd dat ik het zo wilde aanpakken en dat niemand mij daar vanaf moest brengen.

Het had mede tot gevolg dat de Spakenburgers begonnen met Jordi Bitter in de spits. De voormalige jeugdinternational moest als aanspeelpunt fungeren en deed dat naar behoren. De spits werd echter in de rust gewisseld. Kevin Sterling, die ook in de basis begon, nam zijn plek in de punt van de aanval over. ,,Met dit systeem konden we druk zetten op hun defensie. We wisten dat de kracht van Katwijk voorin lag en niet achterin. Op dit moment mist die club een aantal verdedigers. Met onze snelheid konden we haar daar dus pijn doen. Of dit ons vaste systeem wordt? Wij kijken per week hoe wij de tegenstander pijn kunnen doen. In dat opzicht willen we flexibel blijven.