Nieuws

Khalid Tadmine schrikt zelf van drie doelpunten

De man van de dag is bij de vijfde speelronde van de Tweede Divisie zonder enige twijfel Khalid Tadmine. Hij maakte immers een hattrick voor Koninklijke HFC, dat mede daardoor met 3-2 won van Kozakken Boys.

,,Ik schrok er zelf van dat ik drie keer scoorde, erkende de voormalige jeugdinternational na afloop. ,,De laatste keer dat me dat lukte, was een half jaar geleden in de Derde Divisie. Het is toch wel fijn om weer eens een hattrick te maken. Het is altijd mooi als je wint en je belangrijk kunt zijn voor de ploeg. Zeker als je met 3-2 wint, maar ook dank aan Floris (van der Linden, red.) en Tim (van Soest, red.) die de ballen uitstekend breed leggen. We doen het als team. Daar gaat het om.

Khalid Tadmine kwam afgelopen zomer over van Almere City waar zijn contract niet werd verlengd. ,,Ik heb het naar mijn zin. We hebben een jonge en leuke groep. Iedereen is er echt op gebrand om het te laten zien, zowel tijdens de trainingen als tijdens wedstrijden. De eerste twee duels kwam het er niet uit, maar nu komt het er gelukkig uit. Ik kan niet zeggen dat ik nu al een vaste plaats heb, want er zijn genoeg jongens die ook hun best doen. Als iemand het beter doet, ga ik er vanuit dat die op mijn plaats komt.

Toch zijn de doelen van Tadmine duidelijk. ,,Ik kom van Almere City, waarvoor ik een aantal wedstrijden heb gespeeld. Ik zou graag weer naar de Keuken Kampioen Divisie willen. Dat weet de club en die steunt me in mijn ambities. Dat is wel mooi.

Op de foto is Khalid Tadmine (links) nog in actie tijdens de promotie/degradatiestrijd met Jong Almere City FC tegen Jurre Grotenhuis van JVC Cuijk.