Nieuws

KNVB overhandigt Kon HFC certificaat jeugdopleiding

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen AFC was er een belangrijk moment voor Koninklijke HFC. De club kreeg toen officieel van de KNVB het certificaat voor de Regionale Jeugdopleiding.

De KNVB had HFC de status van Regionale Jeugdopleiding al eerder toegekend. Het betekent dat HFC volgens de KNVB voldoet aan alle criteria om jeugdspelers op te leiden voor de top van het amateurvoetbal. Aan deze toekenning ging een intensieve audit in het najaar van 2014 vooraf. Hierbij werd HFC over de hele linie zowel kwantitatief als kwalitatief de maat genomen op basis van de landelijk en internationaal geldende standaards voor het ontwikkelen en opleiden van jeugdspelers in selectieteams.

HFC scoorde op alle onderdelen ruimschoots op het niveau van een Regionale Jeugdopleiding, op de onderdelen pedagogisch/didactisch en sportpsychologie zelfs op landelijk niveau. Hiermee schaart HFC zich direct achter bijvoorbeeld AZ en Ajax die in dezelfde regio werkzaam zijn. Waar die clubs een organisatie, structuur en werkwijze hebben neergezet om jeugdspelers op te leiden tot het niveau van de eredivisie of hoger, geeft de KNVB met deze certificering aan dat de Jeugdopleiding van HFC voldoet aan alle standaards om spelers op te leiden voor de top van het amateurvoetbal.

De club heeft in de Jeugdopleiding de laatste seizoenen de stappen kunnen maken om door te groeien naar dit niveau. Hiermee geven de Haarlemmers invulling aan de beleidsambitie een HFC 1 vol HFCers. De ontwikkeling van de laatste jaren in de Jeugdopleiding is eerder zichtbaar geworden door de stijging van HFC op landelijke ranglijst Jeugdopleidingen: van plek 107 binnen twee seizoenen naar plek 54. Inmiddels spelen zowel de C1, B1 en als A1 mee om de bovenste plaatsen in de landelijke divisies, waarbij de A1 de eerste periodetitel en de herfsttitel in de Derde Divisie behaalde.