Nieuws

Kozakken Boys ziet af van beroep wegens verkeerd signaal

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys heeft de trainer van Kozakken Boys, Jasper de Muijnck, gereageerd op de schorsing voor zijn assistent Ton Corneslissen. Vanwege de signaalfunctie werd geen beroep aangetekend.

De trainer benadrukte nog eens, wat hij ook na afloop van de wedstrijd tegen VV Katwijk al zei toen het incident tussen Cornelissen en Robbert Susan van de regerend kampioen ter sprake kwam: ,,Dit hoort niet op een voetbalveld thuis. Daarvoor werd de speler voor twee wedstrijden uitgesloten, maar de oefenmeester mag zijn functie vier duels niet uitoefenen. De club besloot om zich neer te leggen bij de straf, hoewel zij zich zeer heeft verbaasd over de werkwijze bij de KNVB.

De Muijnck op Fox Sports: ,,In onze ogen zou een schorsing van twee wedstrijden terecht zijn geweest. Wij hadden een strafverlaging kunnen krijgen, maar dan hadden we in beroep moeten gaan. Dat vinden wij een slecht signaal afgeven. Hij heeft net als Susan twee duels straf gehad wegens duwen en trekken. Op basis van onze verklaring zou hij er twee extra hebben gehad, omdat hij bovenop Susan zou zijn gesprongen. De bond erkende dat dit niet klopte en heeft daarvoor excuses aangeboden. We konden die twee wedstrijden mindering krijgen, maar dan zouden we in beroep moeten gaan. Dat vinden we een slecht signaal, want wat er gebeurd is, hoort niet thuis op een voetbalveld. Wij zetten er nu een punt achter en gaan hopelijk weer reclame voor voetbal maken.