Nieuws

Lulinho Martins vindt zijn draai bij VVSB

Voor VVSB loopt het seizoen nog niet naar wens, maar de nieuweling van FC Aalsmeer, Lulinho Martins, heeft zijn draai gevonden bij de club uit Noordwijkerhout.

Voor Lulinho Martins was de wedstrijd tegen Katwijk van afgelopen zaterdag (2-1 verlies, red.) zijn eerste derby in het shirt van VVSB. De pijlsnelle aanvaller erkende na afloop dat het verschil groot is. Dat is geen verrassing, aangezien hij nog geen jaar geleden met zijn oude club in de middenmoot van de Eerste Klasse bivakkeerde. Ineens staat hij met zijn nieuwe club tegenover de kampioen van de Tweede Divisie. ,,In de voorbereiding was het niveau hoog en moest ik aanpoten. Als je met betere voetballers speelt, ga je zelf ook beter spelen. Ik probeer zoveel mogelijk te leren van mijn ploeggenoten en naar ze te luisteren. Ik heb wel het idee dat het steeds beter gaat. Ook het team weet mij beter te vinden.

Toch erkende Martins na zijn eerste derby in de Bollenstreek ,,Het was een zware pot. Je weet dat er veel mensen op zon wedstrijd afkomen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het nog nooit had meegemaakt om voor zoveel publiek te spelen. Het is zeker mooi om mee te maken, maar het is zuur dat we hier verliezen. We waren voor mijn gevoel ook erg dichtbij.

Het team van de aanvaller kwam in de eerste helft op een 0-1 voorsprong door een treffer van Tommy Bekooij. De ploeg van Jack Honsbeek leek de touwtjes in handen te hebben en kreeg een enorme mogelijkheid om kort voor rust op 0-2 te komen. De hoofdpersoon zelf had echter teveel tijd nodig om af te ronden. ,,De bal kwam met meer effect terug dan ik had gedacht. Ik wilde hem aannemen, maar hij kwam achter me terecht en daardoor had ik te weinig tijd. Ik was in ieder geval dichtbij mijn eerste treffer voor VVSB.

Vooralsnog moeten de paars-gelen het doen zonder overwinning in de Tweede Divisie. De mannen van Honsbeek staan met twee punten onderaan. ,,Ik heb wel het idee dat die eerste overwinning steeds dichterbij komt. We hebben al een paar keer een voorsprong weggegeven en dat is jammer. Vorig seizoen waren er in de ploeg meer vastigheden en dan is het gemakkelijker om zon wedstrijd te beslissen. Ik denk dat we weer naar dat niveau kunnen toegroeien. Het team wordt steeds beter.