Nieuws

Michael Fabrie opgelucht na competitiestart

,,Ik heb een beter gevoel dan de afgelopen jaren”, zo toonde Michael Fabrie zich opgelucht. De doelman van Jong Sparta kent immers zijn klassiekers. ,,De eerste twee jaar in de Tweede Divisie hebben twee keer op rij verloren in de eerste wedstrijd.”

Nu begonnen de talenten van de Rotterdammers met de 3-1 zege op HHC. ,,We zijn nu eindelijk positief aan een seizoen begonnen”, zo vertelde hij aan de officiële site van Sparta. De ploeg van Fabrie moest wel terugkomen van een achterstand. ,,We hebben in de rust besproken dat we meer moesten gaan voetballen. We speelden te veel rechte ballen. In de tweede helft lieten we bal beter gaan. Al werden we natuurlijk wel geholpen door de rode kaart.”

De uitsluiting van Kevin Görtz van HHC na vijftig minuten betekende de ommekeer. ,,Maar ik denk dat wij als ‘Jong team’ fysiek sterker zijn dan de meeste tegenstanders, omdat wij de hele week trainen. Dan heb je vaak een overwicht in het laatste deel van de wedstrijd. De tegenstander zit in een overlevingsmodus en dan kunnen wij de goals maken.”

Fabrie steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. ,,Het doel van Jong Sparta is om sowieso boven de andere beloftenploegen te komen en het liefst het linker rijtje te halen. Er kunnen mooie dingen gebeuren als we zo doorgaan.”