Nieuws

Opta Facts: Katwijk zoekt doelpunt tegen Kozakken Boys

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de live-wedstrijd van het weekeinde. Dat is deze keer VV Katwijk-Kozakken Boys.

Zaterdag staan de twee ploegen tegenover elkaar die vorig seizoen streden om de titel in de Tweede Divisie. Op 26 mei, tijdens een directe confrontatie die doelpuntloos gelijk eindigde, eiste Katwijk de titel op.

In theorie lijken bij een duel tussen twee grootmachten van een competitie doelpunten gegarandeerd, maar uit vorige ontmoetingen komt naar voren dat Katwijk lastig tot scoren komt in ontmoetingen met Kozakken Boys. Sterker nog: in geen van de vier voorgaande duels in de Tweede Divisie slaagde Katwijk erin doel te treffen. Dat zijn al 360 speelminuten zonder treffer van de oranjehemden. Tweemaal won Kozakken boys (2-0 en 4-0), de andere keren werd er met 0-0 gelijk gespeeld. Er zal de ploeg van Jack van den Berg dus veel aan gelegen zijn om die reeks te doorbreken.

Joey Jongman (links op de foto) kan, met deze statistieken in het achterhoofd, wellicht een belangrijke rol spelen. De middenvelder werd door VV Katwijk overgenomen van BVV Barendrecht en weet wat het is om te scoren tegen Kozakken Boys: hij scoorde namelijk in de laatste ontmoeting in april.

Tegenstander Kozakken Boys kan echter bogen op een ijzersterke uitbalans: dit kalenderjaar werd er buitenshuis slechts één competitieduel verloren (W6, G3) en zijn er 21 punten behaald – het meest van alle Tweede Divisie-ploegen in 2018. Dat de Werkendammers hierin slechts zes tegendoelpunten te verwerken kregen, zorgt voor extra vertrouwen.