Nieuws

Robbert Susan (Katwijk) tevreden na zege op ‘Angstgegner’ De Treffers

Uitgerekend tegen de zogenaamde Angstgegner De Treffers is de regerend kampioen van de Tweede Divisie uitstekend aan het seizoen begonnen. Katwijk boekte de eerste zege in competitieverband ooit op de Groesbekers en nog wel met 1-4. ,,Ik denk dat we een hele goede wedstrijd hebben gespeeld”, aldus Robbert Susan.

Katwijk begon ook nog eens gehavend aan het treffen met De Treffers. De ploeg deed het immers zonder de geblesseerde centrum verdedigers Michiel van Dam, Bennie van Noord en Raoul Essenboom. Bij de Gelderlanders van trainer Anton Janssen waren Niek Versteegen en Bas Hendriks absent. Toch bleek het niveauverschil uiteindelijk groot en ging de kampioen er vrij eenvoudig met een 1-4 winst van door. Voor Katwijk waren nieuwkomers Norair Mamedov en Jordy Hilterman trefzeker. De twee doelpunten van Marciano Mengerink maakte het viertal compleet. De ere treffer voor de ploeg uit Groesbeek kwam van de voet van Arda Havar.

Robbert Susan kijkt dan ook terug op een geweldige seizoenopening. ,,We speelden de eerste helft gewoon goed en kwamen sterk uit de startblokken. We komen op voorsprong door een geweldige vrije trap van Mamedov. Daarna maken we nog twee goede doelpunten.” Volgens de middenvelder van Katwijk verliep het nieuwe strijdplan uitstekend. ,,We wisselen nu wat meer af. De ene keer zetten we druk en de andere keer laten we de tegenstander iets komen. Ik denk dat we dat vandaag uitstekend hebben gedaan.”

Katwijk nam voor rust al een 0-3 voorsprong en Susan zag zijn ploeg in de tweede helft dan ook wat verder inzakken. ,,Het voetbal in de tweede helft werd zwaarder. Je weet dat De Treffers opportunistischer gaat spelen. Ik vind wel dat we dan bij machte moeten zijn om er voetballend uit te komen. Ik denk dat het de eerste paar minuten nog aardig lukte, maar daarna vind ik dat we teveel terug zakten. Dat is dan weer een puntje waar we aan kunnen werken.”

Het was vooraf onzeker of de aanvoerder van Katwijk kon meedoen, maar Robbert Susan speelde eindelijk de volle 90 minuten. ,,Het was eigenlijk de planning om er eerder af te gaan”, aldus de aanvoerder van Katwijk. ,,Maar gelukkig ging het goed. Nu doorpakken en op naar volgende week.” Dan krijgt Katwijk mede kampioenskandidaat Kozakken Boys op bezoek. De Treffers neemt het hierna op tegen FC Lienden.