Nieuws

Scheveningen verrast met Peters, GVVV hoopt op Terschegget

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de live-wedstrijd van het weekeinde. Dat is deze keer SVV Scheveningen-GVVV.

Bij de jacht naar de tweede opeenvolgende overwinning in de Tweede Divisie zal Scheveningen weer rekenen op Tim Peters (foto). De spits maakte het eerste doelpunt bij het debuut in deze competitie tegen IJsselmeervogels (1-3 verlies) en was de week daarna matchwinnaar met de enige treffer in Hardenberg. Dit laatste duel heeft de verwachtingen voor de ploeg van Houtrust opgeschroefd. Geen club won in 2018 immers zoveel thuisduels in de Tweede Divisie als HHC; de winst van Scheveningen betekende pas de tweede nederlaag in eigen huis van de ploeg uit Hardenberg van dit kalenderjaar.

GVVV is daarentegen bezig aan een minder succesvolle periode. Hoewel de Veenendaalers afgelopen seizoen als zesde eindigden, verloren zij de laatste vijf uitduels. Nooit verloor GVVV in de Tweede Divisie zes uitduels op rij en dat wil de ploeg dan ook voorkomen. Voor GVVV zal het duel met de promovendus een mooie kans zijn deze negatieve reeks te doorbreken en de eerste uitzege sinds 17 maart te boeken (0-1 tegen Achilles29). De speler die de afgelopen maanden positief opviel, is aanvoerder Roy Terschegget. De middenvelder was afgelopen speelronde weer goed voor een doelpunt en is dit kalenderjaar met vijf treffers en vier assist de meest waardevolle speler van GVVV in de Tweede Divisie.