Nieuws

Seizoen mogelijk voorbij voor Guido van Rijn

SV Spakenburg heeft bevestigd dat Guido van Rijn deze week in het ziekenhuis is voor een onderzoek, waarna een plan van herstel wordt gestart. Het betekent dat het seizoen er mogelijk opzit voor de verdediger, nog voor hij deze competitie in actie kwam.

RTV Utrecht meldde eerder al dat de linkerverdediger ernstige kraakbeenschade aan zijn linkerknie heeft. De 27-jarige werd in juni geopereerd aan een meniscus in dat gewricht. ,,De zomer gebruikte ik om te revalideren, maar ik bleef last houden. Er was geen stijgende lijn merkbaar, zo vertelde Van Rijn aan de regionale zender.

De verdediger meldde zich daarom voor een nieuwe mri-scan. Daaruit bleek dat hij kampt met een gat ik het kraakbeen, waardoor hij voor verdere behandeling werd doorverwezen naar het UMC Utrecht. He duurt mogelijk nog twee tot vier maanden voor Van Rijn geopereerd kan worden. De voormalige speler van onder meer Bennekom en FC Lienden verzuchtte. ,,Het is het meest ongunstige scenario dat ik kon bedenken. Er zijn natuurlijk altijd ergere dingen, maar dit is echt een nachtmerrie. Helemaal omdat het ook nog zo lang duurt.