afc barendrecht de-treffers excelsior-maassluis lienden gvvv hhc ijsselmeervogels jong-almere-city sparta-ii jong-vitesse koninklijke-hfc kozakken-boys rijnsburgse-boys spakenburg scheveningen katwijk vvsb

Nieuws 11 september 2018 om 11:30

Shanon Carmelia op de bank bij uithaal Curaçao

Shanon Carmelia van IJsselmeervogels is weliswaar reserve gebleven, maar hij maakte wel deel uit van een nationale ploeg van Curaçao die heeft uitgehaald tegen Grenada: 10-0.

Er was geen plaats bij de eerste elf van bondscoach Remko Bicentini voor Carmelia, maar de verdediger van IJsselmeervogels zal ongetwijfeld hebben genoten. Door de 10-0 zege moet het eiland alleen Haïti en Cuba (die met respectievelijk 13-0 en 11-0 wonnen) na één speelronde voor laten gaan. Dat is van belang, want er wordt een kwalificatieronde gespeeld om te bepalen in welke divisies de landen terechtkomen. De tien beste landen van de kwalificatiereeks plaatsen zich tevens voor de Gold Cup.

De wedstrijd tegen Grenada was de eerste van vier wedstrijden voor de CONCACAF Nations League. De overige drie duels volgen op 12 oktober (tegen Amerikaanse Maagdeneilanden), 19 november (tegen Guadeloupe) en 25 maart (tegen Antigua en Barbuda).

Vleugelverdediger Carmelia staat rechts op de foto.

 

Tweede Divisie
Op social media