Nieuws

Sterke serie Rijnsburgse Boys, Kozakken Boys hoopt op El Azzouti

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de live-wedstrijd van het weekeinde. Dat is deze keer Rijnsburgse Boys-Kozakken Boys.

De thuisclub werkt momenteel aan een sterke serie. Van de laatste twaalf duels in de Tweede Divisie verloor Rijnsburgse Boys er slechts n (op bezoek bij FC Lisse). In deze reeks pakte de ploeg acht keer drie punten en werd er drie keer gelijkgespeeld. In al die wedstrijden kwam zij steeds tot minimaal n doelpunt. Mede daardoor is de selectie van trainer Wilfred van Leeuwen dit seizoen samen met IJsselmeervogels en Jong Vitesse nog ongeslagen en staat op een gedeelde eerste plaats.

Kozakken Boys hoopt daarentegen vooral op Ahmed El Azzouti. De spits was vorig seizoen twee keer trefzeker tegen Rijnsburgse Boys en eindigde met 27 treffers net achter topscorer Marciano Mengerink (28 doelpunten) als tweede op de topscorerslijst. Mede omdat hij in zijn laatste vier wedstrijden niet scoorde, beleefden de Werkendammers een teleurstellende start van de competitie.

Kozakken Boys heeft immers al vijf keer op rij niet meer gewonnen (G3, V2); de langste reeks voor die ploeg sinds november 2016 januari 2017 (G1, V4). Een zesde wedstrijd zonder zege zou een negatief clubrecord zijn in de Tweede Divisie. Het probleem bij Kozakken Boys is vooral het maken van doelpunten, want samen met BVV Barendrecht is zij het enige team dat dit seizoen slechts n doelpunt maakte. Andersom kreeg alleen Spakenburg (2) minder treffers tegen dan Kozakken Boys (3). Verdedigend staat het dus goed bij de club uit Werkendam.

Op de foto is Ahmed El Azzouti (rechts) in duel met Kay Blokland van VV Katwijk.