Nieuws

Sven van Ingen (Kozakken Boys): ‘Ik moest keepen, omdat ik de langste ben’

Kozakken Boys is het seizoen niet alleen begonnen met een nederlaag, maar de club kampt ook direct met een fors keepersprobleem. Tegen AFC stond noodgedwongen langdurig Sven van Ingen onder de lat, hoewel hij normaal veldspeler is.

De club uit Werkendam verloor al na zeven minuten haar eerste doelman Richard Arends. Die verliet het veld geblesseerd. Zijn vervanger Nils den Hartog deed amper een kwartier mee toen hij een ogenschijnlijk kleine botsing had met een speler van AFC. Zijn kwetsuur bleek echter ernstig, want hij werd zelfs van het veld gedragen door een brancard.

Het was natuurlijk een scenario waarmee niemand rekening had gehouden, want er waren geen extra doelmannen beschikbaar. Het betekende dat verdediger Sven van Ingen het doel voor de rest van de wedstrijd schoon probeerde te houden. Van Ingen: ,,Dit heb ik nog nooit meegemaakt, toevallig was onze derde keeper met ons tweede elftal mee dus moest ik in doel.” Op de vraag waarom de keuze juist op hem was gevallen reageerde Van Ingen: ,,Ik moest keepen, omdat ik de langste ben. Ik heb nog nooit serieus op doel gestaan. Hoogstens een keer op de training voor de lol. Ik heb nog aardig wat ballen uitgehouden, maar aan het doelpunt kon ik helaas niets doen.”

Ook over de ernst van de blessures van beide doelmannen is nog niets bekend, zo vertelde Sven van Ingen na afloop. ,,Ik weet niet hoe het nu is met de jongens. Ik hoop voor ze dat het meevalt.”

Kozakken Boys staat nu voor een lastige opgave. De club uit Werkendam liep afgelopen jaar het kampioenschap net mis door gelijk te spelen tegen uiteindelijke kampioen Katwijk. De Kozakken hadden dus gehoopt op een beter resultaat dan het 0-1 verlies tegen AFC in de aanloop naar de topper van komende week tegen Katwijk. Nota bene oud-speler Raily Ignacio maakte de enige treffer in de wedstrijd namens de Amsterdammers. Over het doelpunt zei hij het volgende: ,,Iedereen weet dat ik en de club niet echt goed uit elkaar zijn gegaan, maar ik heb geen haat tegenover Kozakken Boys of de supporters. Ik heb hier een leuke tijd gehad maar ik ben nu ook blij bij AFC. Natuurlijk ben ik blij met mijn goal. Een doelpunt is een doelpunt ze tellen allemaal.”

Op de foto is te zien hoe Sven van Ingen zich omkleedt, nadat duidelijk was dat de verdediger de rest van de wedstrijd als doelman verder moest.